Súlyos testi sértés

2023.06.21. 12:00

Lefejelte a biztonsági őrt egy almádi szórakozóhelyen, vádat emeltek ellene

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 22 éves férfival szemben, aki biztonsági őrre támadt az egyik balatonalmádi szórakozóhelyen tavaly nyáron.

A vádirat szerint az elkövető a barátaival járt a szórakozóhelyen, amikor elhatározták, hogy kimennek az épület elé. A vádlott egyik barátja haladt elöl, és igyekezett a tömegből kijutva mielőbb elérni a kijáratot, miközben a társai követték. 

Ez idő alatt a tánctér belsejéből kifelé igyekezett az egyik biztonsági őr, hogy a kijáratnál szolgálatban lévő társával váltsák egymást. Útja keresztezte a kifelé tartó vendégét, aki a társai haladását figyelve megállt előtte, s így a szűk hely miatt akadályozta a továbbjutását.

A biztonsági őr ezért figyelmeztette a férfit, hogy menjen arrébb, mire a vádlott hirtelen odalépett és rászólt, hogy hagyja békén a barátját, mert őt nem érdekli a biztonsági őr volta, majd a sértett arcába fejelt.

A férfi erre ellökte a támadóját, aki ezután dulakodni kezdett vele, melynek során mindketten a földre kerültek. 

Néhány másodperccel később odaért hozzájuk a másik biztonsági őr, aki elhúzta a vádlottat a sértettől, próbálta visszatartani, de a férfi kiszabadult a fogásából és kiszaladt a szórakozóhely elé. Annak érdekében, hogy az esetleges visszatérését megakadályozza, a dulakodásba beavatkozó biztonsági őr követte, majd a társa is utánuk ment. Amikor a vádlott meglátta a sértettet, durván szidalmazni kezdte, és fenyegetések közepette, ütésre emelt kézzel próbált a közelébe férkőzni. A másik őr igyekezett csitítani az elkövetőt, de az hirtelen megkerülte, és nekifutásból többször arcon ütötte. 

A bántalmazás következtében a biztonsági őr nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!