Bíróság

2023.06.06. 15:00

Pénztárcát lopott az ajkai hajléktalanszállón

Szabálysértési értékre, közokiratok elvételével, a lakást vagy hasonló helyiséget az elkövetővel közösen használó sérelmére elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal 40 éves férfival szemben, aki az ajkai hajléktalanszállón eltulajdonította egy lakótársának pénztárcáját.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2022 szeptemberében a hajléktalanok ellátására szolgáló menedékhelyen lakott, ahová a hónap végén a sértett is beköltözött. Az elkövető röviddel ezután a szálló közös használatú helyiségéből ellopta a sértett egyik polcon felejtett, reklámtáskában lévő pénztárcáját, a benne lévő 2500 forinttal, valamint különböző hatósági igazolványokkal együtt. A férfi a személyes iratokat a tárcával együtt kidobta, míg a 2500 forintot elköltötte. Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben elzárás kiszabását, a bűncselekmény útján történt gazdagodása erejéig pedig vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!