Tolvaj

2023.07.21. 14:00

Húst, karórát és sportcipőt is lopott a fiatal férfi

Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 21 éves férfival szemben, aki a lakóhelyének közelében lévő házakba tört be a Devecseri járás egyik falujában, miközben az ingatlanok lakói a rokonaiknál, más településeken tartózkodtak.

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint az elkövető 2022. június 10-éről 11-ére virradóra mindkét ház bejárati ajtaját felfeszítette, s az egyik ingatlanból több mint 10 kiló fagyasztott húst, egy karórát, egy aranyból készült medált és egy mobiltelefont tulajdonított el, mellyel közel 126 000 forint lopási, valamint 35 000 forint rongálási kárt okozott a tulajdonosnak. A férfi a szomszédos ház ajtaját egy, a háznál talált csákánnyal feszítette be, és onnan sportcipőt, valamint ruhaneműket vitt el 2400 forint értékben. A nyomozó hatóság a karórát, a mobiltelefont és a sportcipőt lefoglalta, így a sértettek kára kiesebb részben megtérült.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban egy korábbi próbára bocsátásának megszüntetését, majd halmazati büntetésül közérdekű munka kiszabását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!