Dolgoztak a tűzoltók

2023.08.22. 14:00

Bezárta magát a kocsiba egy gyermek Veszprémben

Változatos esetekhez vonultak a hét első napján a tűzoltók vármegyénkben.

Illusztráció

Forrás: Katasztrófavédelem

Füst szivárgott egy személygépkocsi műszerfala alól Várpalotán, a Fehérvári úton. A pétfürdői hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek, majd egy vízsugárral avatkoztak be, ezt követően hőkamerával átvizsgálták a járművet, további izzást nem tapasztaltak. A hő hatására az autó légzsákja kinyílt, a szélvédője pedig kitörött, személyi sérülés nem történt. 

Háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű, avar Kislőd külterületén, a 8-as főút melletti szakaszon. Az ajkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Árokásási munkálatok közben gázvezetéket vágott át egy munkagép Pápán, a Sásréti utcában. A kiömlő gáz az árokban lévő vízzel együtt tört fel. A pápai hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel együtt dolgoztak a helyszínen. Az egység a víz szivattyúzását végezte el. 

Nem megfelelően eloltott tűz okozott riadalmat Veszprémben, egy kijelölt tűzrakó helyen a Veszprémvölgyi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók vízzel hűtötték vissza az izzó részeket.

Traktornak ütközött egy személyautó Mihályháza térségében, a kistimapusztai elágazásnál. A pápai hivatásos és az önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben a személygépkocsi vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították. 

Lehasadt egy fa ága a pápai Gróf úton. A gyalogosforgalmat veszélyeztető növényt a pápai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel. 

Magára zárta a személyautót egy kisgyermek Veszprémben, a Dornyai Béla utca bevásárlóközpontjának egyik parkolójában. A veszprémi hivatásos tűzoltók az egyik hátsó ablak betörését követően sértetlenül vették ki a kocsiból a gyereket és átadták szüleinek. 

A nyári hőségben különösen fontos az elővigyázatosság, hogy a gyermek ne zárhassa magára a járművet. Tegyünk meg minden óvintézkedést, a nyitókulcsot mindig tartsuk magunknál. Tűző napon álló gépjármű belső tere felhúzott ablakok mellett akár pár perc alatt is 50-60°C-ra melegedhet fel. A veszprémihez hasonló esetekben azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot! - közölte a veszprem.katasztrofavedelem.hu oldal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!