Ajkai bíróság

2023.08.15. 20:00

Kiugrott az autóból és a közeli erdőbe menekült az embercsempész

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsított férfit állított bíróság elé az Ajkai Járási Ügyészség.

A vád szerint a 29 éves, svéd tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgárságú férfi 2023. július 20-án a hajnali órákban a szerb-magyar határ magyarországi oldalán járművébe felvett tizenkilenc, Magyarország területére a jogszabályi rendelkezések megsértésével belépett török és szír állampolgárt, köztük négy gyermeket, azért, hogy őket a szükséges okmányok nélkül Ausztriába juttassa.

Az illegális határátlépők a jármű – ülések és ablak nélküli, levegőtlen – rakterébe összezsúfolva utaztak, és a sofőrrel nem tudtak beszélni, mert el voltak zárva a vezetőfülkétől.

A férfi által vezetett járművet néhány órával később rendőri ellenőrzés alá vonták, a férfi azonban kiugrott az autóból és a közeli erdőbe menekült, ám a rendőrjárőr rövid időn belül elfogta.

Az őrizetbe vett, majd letartóztatásba került férfit az Ajkai Járási Ügyészség a gyors nyomozást követően az Ajkai Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően a 2023. augusztus 14. napján jogerős ítéletével 5 év börtönbüntetésre és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!