Rendőrség

2023.11.17. 12:00

A közlekedés- és a közbiztonság helyzete, valamint az online csalások megelőzése volt a fő téma a zirci fórumon

Tájékoztatást adott a Veszprémi Rendőrkapitány a fórumon.

Veol.hu

Forrás: police.hu

A közlekedés- és a közbiztonság helyzete, valamint az online csalások megelőzése volt a fő téma a 2023. november 16-án megtartott Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum ülésén.

A helyi önkormányzat dísztermében tartott fórumon Rausz István rendőr ezredes adott helyzetértékelő tájékoztatást a térség aktuális közrendvédelmi, közlekedés-biztonsági helyzetéről, melyen a járás településeinek közbiztonságát felügyelő önkormányzati és civil szervezetek képviselői is részt vettek. A kapitányságvezető stabilan jónak értékelte a közbiztonságot.

A fórumon elhangzott, hogy egyre kevesebb a közterületen elkövetett bűncselekmény, míg az online térben elkövetett jogsértések száma növekszik. Az online csalások megelőzését kiemelt feladatként nevezte meg a kapitányságvezető. Rausz István rendőr ezredes a közúti balesetek számának csökkentése terén is a megelőzésre helyezte a hangsúlyt, és a közlekedés-biztonság erősítése kapcsán felhívta a jelenlévők figyelmét a trafiboxok telepítésének lehetőségére. A kapitányságvezető ismertette a téli időszak kiemelt feladatait, és felhívta a figyelmet az egyedülálló idős emberek gondoskodására. Hangsúlyozta, hogy az egyéni tragédiák elkerülése érdekében szükség van a rendőrség, az önkormányzat és a civil szervezetek összefogására. A rendezvényen Orsós Károly rendőr őrnagy tartott előadást az online csalások megelőzésével kapcsolatban.

A fórum résztvevői zárásként a közbiztonságot, közlekedési kérdéseket érintő felvetéseket vitatták meg - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!