Mesés vagyont ígértek

2023.11.19. 11:05

Egymillióval húzták le a 60 éves devecseri férfit a kriptovalutás csalók

Internetes böngészés közben talált egy népszerű közösségi oldalon gyors meggazdagodást ígérő hirdetésre egy 60 éves devecseri férfi.

Veol.hu

 

Internetes böngészés közben talált egy népszerű közösségi oldalon gyors meggazdagodást ígérő hirdetésre egy 60 éves devecseri férfi. A hirdető azt állította, hogy kriptovaluta-vásárlással az érdeklődők életük minden anyagi problémáját megoldhatják. A későbbi sértett érdeklődött a weboldalon, majd hamarosan csörgött is a telefonja. Egy hölgy adott tájékoztatást a befektetési lehetőségekről, és a beszélgetés során a mesés anyagi ígéretekkel elérte, hogy a sértett megadja a bankszámlájához tartozó belépési kódokat. A tájékoztatás szerint bitcoint vásároltak volna befektetés gyanánt, azonban a valóságban a sértett számlájáról a megszerzett banki azonosítók birtokában leemeltek több mint egymillió forintot - olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook oldalán.

 

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának ajánlásai:

• Ne adja meg bankkártya- vagy online banki adatait idegeneknek! 
• Ne higgyen a gyors meggazdagodást ígérő befektetési ajánlatokban!
• Pénzügyi, befektetési tanácsokat csak megbízható és ismert forrásból fogadjon el! 

Az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzéséről a KiberPajzs.hu oldalon további hasznos információk olvashatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!