Csalás

2024.01.20. 18:00

A paradicsom kódját adta meg, pedig szőlőt vett a pápai áruházban - akár három évet is kaphat a fiatal nő

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki olcsóbb árucikk kódjával vásárolta meg a drágább terméket egy üzlet önkiszolgáló pénztáránál.

Veol.hu

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint a 23 éves nő 2023. szeptember 26-án a déli órákban, egy pápai áruházban szőlőt szeretett volna vásárolni, azonban a terméket nem a kilónként 1199 forintos szőlőként, hanem a jóval olcsóbb, 311 forint árú paradicsomként mérlegelte le, majd remélve, hogy így senki nem veszi észre a csalást, az önkiszolgáló pénztárnál az olcsóbb termék árát fizette ki.

A nőt azonban az áruházból való távozása előtt a biztonsági őr feltartóztatta és az ellenőrzés során kiderült a turpisság.

A számítógépes hálózatra kötött pénztárgép „becsapása” súlyos, már a legkisebb kárt okozó esetben is három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt valósít meg, ezért komoly büntetésnek teheti ki magát, aki így akar akár a legcsekélyebb haszonra is szert tenni.

Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbírósághoz - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!