Láthatóság

2024.01.30. 16:56

Közlekedési kampányt indítottak a Veszprém vármegyei rendőrök (videó)

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a napokban indította el új közlekedési kampányát „LÁThatóság” elnevezéssel. A balesetek megelőzése érdekében főként a fényszórók szabályos használatát és az autók világító berendezéseinek kifogástalan műszaki állapotát ellenőrizték.

Veol.hu

Az egyenruhások a balesetek megelőzése érdekében főként a fényszórók szabályos használatát és az autók világító berendezéseinek kifogástalan műszaki állapotát ellenőrizték

Fotó: Veszprém Vármegyei Rendőrség / Facebook

Az elkövetkezendő hetekben is hasonló ellenőrzésekre számíthatnak a járművezetők Veszprém vármegye közútjain - olvasható a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán, ahol tanácsokat is adnak a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Arra hívják fel a figyelmet, hogy elindulás előtt mindig tisztítsuk meg a szélvédőt, és távolítsuk el a ráfagyott, ráhullott csapadékot. A belső párásodás megszüntetése nélkül se induljunk útnak, és ellenőrizzük a világítást, hogy ne csak féloldalon működjön. Sötétben és rossz látási viszonyok közt ugyanis könnyen egy nyomon haladó járműnek (pl. motorkerékpár, kerékpár) nézhetik az autót, ami szintén balesetveszélyes helyzetet teremthet.

Az ellenőrzésekről egy rövid videót is feltöltöttek a közösségi oldalukra: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!