Borzalom

2024.01.18. 17:06

Meghalt egy csecsemő, mert magára hagyták az udvaron (videó)

Indítványozta a letartóztatását a Veszprém Vármegyei Főügyészség annak a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított, 28 éves nőnek, aki a tavalyi év végén megszülte és a lovászpatonai házuk udvarán elrejtve magára hagyta gyermekét, közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Azt mondta, a megalapozott gyanú szerint az asszony az elmúlt év utolsó napjaiban szülte meg a gyermeket, majd az újszülöttet egy kabátba tekerve az udvar lomokkal teli hátsó részén elrejtette. A nyomozóhatóság a gyermek holttestét idén január 16-án találta meg. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Nagy Judit rendőrségi szóvivő kiemelte, az ügyben emberölés bűntett gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A Veszprémi Járásbíróságnál január 18-án, csütörtökön azt láttuk, hogy egy személyautóba ültették be az alacsony, vékony testalkatú, egyszerű ruhát viselő nőt, majd elhajtottak vele. 

A történtekről korábban megírtuk, a nő Lovászpatonán élt, ott követte el tettét, elsődleges információnk szerint elásta a csecsemőt. Úgy tudjuk, a nő párja nem tudott semmiről. Megírtuk továbbá, a családnak már van hat gyermeke, akiket elvettek tőlük, és állami gondozásban élnek valamennyien. Egy családvédelemmel foglalkozó illetőnek feltűnt, hogy a várandós nőnek hirtelen sokkal kisebb lett a hasa, ám csecsemő nincs a családban. A nyomozás ezért kezdődött meg, és a rendőrök így találták meg az elásott csecsemőt a ház hátsó udvarában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!