Csalás

2024.01.08. 16:31

Olyan autót és traktort adott el a fiatal pár, amelyek nem is léteztek

Többrendbeli csalás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Vármegyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak a 22 éves férfinak és 21 éves nőnek, akik a tavalyi év végén valótlan gépjármű-hirdetésekkel három vevőt is megkárosítottak.

Veol.hu

A megalapozott gyanú szerint a két, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező elkövető 2023 decemberében elhatározta, hogy valótlanul gépjárműveket hirdetnek eladásra az egyik internetes oldalon, s ezáltal jogtalan haszonra tesznek szert.

A 320 000 forintos vételáron közzétett személygépkocsi-hirdetésükre jelentkező férfi előlegként 100 000 forintot utalt az álnéven bemutatkozó, és magát rendőrnek kiadó férfi által megjelölt bankszámlaszámra, azonban a gyanúsított a pénz átutalását követően a sértett számára elérhetetlenné vált.

Hasonlóképpen járt az a két másik sértett, akik egy 550 000 forintért meghirdetett kerti traktort szerettek volna megvenni. Egyikük a teljes vételárat, míg a másik vevő 250 000 forint előleget utalt át az álnéven bemutatkozó gyanúsítottaknak. A 22 éves férfi az egyik alkalommal ez esetben is rendőrtisztnek adta ki magát, míg társa valótlanul doktori titulust használt a bizalom elnyerése érdekében. A gyanúsítottak a személygépkocsihoz hasonlóan a traktorral sem rendelkeztek, és a pénzösszegek átutalását követően elérhetetlenné váltak.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatásukat, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!