Katasztrófavédelem

2024.01.09. 19:00

Veszprém vármegyében mentésekkel telt a hétfő

Kidőlt fák adtak munkát a délelőtt folyamán a vármegye tűzoltóinak.

Veol.hu

Forrás: BM OKF

Hetyefő és Zalaerdőd között, a Sümegcsehi és Döbröce közötti úton, Badacsonytomaj Móricz Zsigmond utcájában, és Balatonfüreden, a Garay utcában is megdőlt fák, kidőlt termetes növények veszélyeztették a gyalogos- és járműforgalmat. Balatonalmádiban villanyvezetékre dőlt egy fa, Balatonfüreden, a Vasút utcában pedig irodaépületre jelentett veszélyt az erős szélben megdőlt növény. A balatonfűzfői, veszprémi, badacsonytomaji hivatásos, valamint a sümegi és balatonfüredi önkormányzati egységek végezték a kárfelszámolást. 

Pincében felgyűlt víz eltávolításához is riasztották a tűzoltókat tegnap délelőtt. Pápán, a Fűzfa utcában a helyi hivatásos, Halimbán, a Dózsa György utcában az ajkai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. 

Árokba hajtott egy személyautó Balatonfüreden, a 71-es főút belterületi szakaszán. A balesetnél a város önkormányzati tűzoltói végezték a műszaki mentést. Az autóban csak a sofőr ült, aki nem sérült meg.

Égett a korom két hegymagasi családi ház kéményében is. A Szigligeti utcában a kéményből szikrák csaptak ki. A tulajdonos a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók kiérkezéséig eltávolította az éghető anyagokat a vegyes tüzelésű kazánból, az egység kéziszerszámokkal eltávolította a lerakódásokat és megszüntette a dugulást. Felhívta a lakók figyelmét, hogy a házat egyéb módon fűtse, hívjon kéményseprőt és szakembert a kazán átvizsgálásához. A házban négyen élnek, nem sérültek meg, nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre. 

A település József Attila utcájában ugyancsak egy vegyes tüzelésű kazán kéményében gyulladt meg a lerakódott korom. A badacsonytomaji hivatásos egység a kémény tisztítónyílásain keresztül eltávolította a lerakódásokat. A házat lakói egyéb módon is tudják fűteni, ezért otthonukban maradhattak. A tűzoltók felhívták a figyelmüket, hogy hívjanak kéményseprőt. Személyi sérülés nem történt - közölte a veszprem.katasztrofavedelem.hu. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!