Elhanyagolta az ebet

2024.04.04. 16:26

Kórosan lesoványodott a kutyája, állatkínzás miatt emeltek vádat a Zirc környéki férfi ellen

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a Zirc környéki faluban élő, 58 éves férfival szemben, aki oly mértékben elhanyagolta kutyáját, hogy az állat kórosan lesoványodott.

Kovács Erika

A vádirat szerint az elkövető már 2022. március végét megelőzően sem gondozta megfelelően az akkor 10 éves állatot, sem a kellő mennyiségű és minőségű táplálásáról, sem ívóvízzel történő ellátásáról nem gondoskodott, élőhelyét olyannyira rendezetlenül hagyta, hogy az a kutyát a mozgásában is gátolta - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A szemle során készült fotó az állat tartási körülményeit mutatja
Forrás: ügyészség

A gondozatlan állat kórosan lesoványodott, kiszáradt, eléhezett, fogai kövesek lettek, karmai megnőttek. 

Az állat alapvető igényeinek elhanyagolása alkalmas volt arra, hogy az az eb maradandó egészségkárosodásához, pusztulásához vezessen.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!