Rendőrség

2017.12.09. 12:19

Lekapcsolták az idősekre specializálódott sorozatrablókat

Összehangolt akcióban fogták el a balatonfüredi rendőrök a bűncselekmények elkövetőit, akik idősek kifosztására specializálódtak, közölte Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

A nyomozás adatai szerint egy aszófői lakos tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy 2017. július 29-én ismeretlen tettesek behatoltak az ingatlanjára és értékeket próbáltak elvinni a házából. Az illető azonban megzavarta az elkövetőket, így nem vittek magukkal semmit. A nyomozásnál a balatonfüredi rendőrök megállapították, hogy az elkövetők Veszprém, Komárom-Esztergom és Zala megyében összesen nyolc településen, kifejezetten időskorú sértettek sérelmére követtek el vagyon elleni bűncselekményeket. A nyomozáson beszerzett bizonyítékok alátámasztották, hogy a pécsi elkövetők cselekményüket bűnszövetségben és üzletszerűen követték el, és kimondottan készpénzt, valutát, ékszereket kívántak megszerezni.

A bűncselekmények helyszínére gépjárművel érkeztek, melyeket gyakran cseréltek. A hat gyanúsított ellen egy rendbeli rablás bűntett, négy rendbeli kifosztás bűntett, több rendbeli lopás bűntett, valamint kifosztás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. Közülük ketten 2017. augusztus 3-án előzetes letartóztatásba kerültek, további két személy szabadlábon védekezik. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya 2017. december 6-án további két gyanúsítottat hallgatott ki, majd őrizetbe vette őket. A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2017. december 8-án elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!