Bűnügy

2017.09.21. 11:54

Lopni járt Ajkán a 19 éves fiatal

Az Ajkai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy helybeli, 19 éves férfival szemben, aki két sértettet károsított meg a városban, közölte Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi először 2017. május közepén ment be egy ajkai ház udvarába, hogy onnan értékeket lopjon, s ekkor a műhelyből kalapácsokat, szerszámgépeket vitt el. Néhány nappal később, majd június elején is visszament az ingatlanhoz, és a műhelyből négy darab akkumulátort tulajdonított el. A nyomozó hatóság az ellopott tárgyak közül végül egy fúrógépet és egy sarokcsiszolót lefoglalt és a sértettnek kiadott, így a 130.000 forintos kárból 25.000 forint megtérült. A vádlott június közepén egy ajkai asszony házába is bement, és onnan 25.000 forint értékben használt csaptelepeket és mikrohullámú sütőt lopott. A mikrohullámú sütőt a rendőrök a férfinál megtalálták, így a kárból mintegy 5.000 forint megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!