Zaklatás

2017.09.25. 06:59

Megfenyegette a szomszédot: „Megöllek, kettéharaplak!”

Egy férfi ittas állapotban azzal is megfenyegette szomszédját, hogy rágyújtja a házat.

Mátételki András

Pénzbüntetésre ítélték.

Egy Tapolcához közeli településen tavaly szeptemberben az egyik napon érkezett hétvégi házához egy házaspár, akik közül a férfi nekiállt, hogy leverjen három karót a földbe. A zajra felkapta a fejét M. L., aki gépkocsivezetőként dolgozik külföldön. (A férfit évekkel ezelőtt már egyszer elítélték ittas járművezetés vétsége miatt, akkor 150 ezer forintot kellett büntetésként fizetnie, ráadásul több mint egy évre eltiltották a B kategóriás járművek vezetésétől.)

Az ittas vádlott annyira felbosszantotta magát a zajon, hogy nyomdafestéket nem tűrő trágárságokat vágott szomszédja fejéhez. Aztán megfenyegette a kerítés túloldalán dolgozó fér-fit: „Hagyd abba, mert átmegyek!” Nem késett a válasz: „Jöjjön át, és megmutatom, hogy mit csinálok, és miért zörgök este nyolckor.” A 44 éves vádlott magasabb fokozatra emelte a fenyegetést: „Átmegyek és agyonverlek, rád gyújtom a házat!” Indult is a szomszédja házához, de a bezárt kapu útját állta.

Ekkor ezt kiabálta: „Megöllek, kettéharaplak!” A sértettben és párjában a vádlott félelmet keltett, ezért bejelentést tettek a rendőrségen. A Tapolcai Járásbíróság zaklatás vétségben mondta ki bűnösnek a férfit, és 120 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. A törvényszék helybenhagyta az ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!