Pápa

2017.12.08. 10:41

Mikulás alkalmából a Weöres iskolánál jártak a rendőrök

Láthatóságot segítő kiegészítőkkel ajándékoztak meg helyi diákokat Mikulás napja alkalmából a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Polgár Bettina

Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság már több éve szervez Mikulás napján egy olyan közlekedési akciót, aminek a középpontjában az általános iskolás diákok állnak – magyarázta Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a helyi kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Mint mondta, ez alkalommal a Weöres Sándor Általános Iskolát választották a program helyszínéül. Az intézmény bejáratánál a reggeli becsengetés előtt rendőrök, illetve a Télapó és a Krampusz vártaa gyalogosan, kerékpárral vagy gépjármű utasaként érkező diákokat.

– Nem csokival és cukorral készültünk, hanem láthatóságot segítő kiegészítőkkel. Az volt a célunk, hogy ajándékainkkal hozzájáruljunk a gyermekek balesetmentes közlekedéséhez. A Télapó és Krampusz zsákjában rejlő ajándékok között szerepelt láthatósági mellény és hátizsák, fényvisszaverő karszalag, a bicikliseknek pedig kerékpárlámát, továbbá prizmakészletet adtunk át. Emellett hátizsákra rögzíthető villogót és fényvisszaverő karkötőt is kaptak a gyerekek – fejtette ki Császárné Elek Veronika.

Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

– Természetesen nemcsak az ajándékozás volt a célunk, hanem az iskola tanulóival felelevenítettünk olyan alapvető közlekedési szabályokat, amit egy gyalogosnak, egy kerékpárral közlekedőnek, vagy éppen egy gépjármű utasának tudnia kell a biztonságos közlekedés érdekében – mutatott rá a kiemelt megelőzési főelőadó.

Elmondta, a kerékpárosoknál ellenőrizték, hogy a biciklijük megfelel-e a műszaki feltételeknek és el van-e látva a kötelező tartozékokkal. Emellett felhívták a figyelmet a láthatósági mellény viselésének fontosságára. – A gyalogosan érkező gyermekekkel többek között az úttesten történő áthaladás szabályairól beszélgettünk, az autóban utazó fiataloknak pedig a biztonsági öv életmentő szerepéről szóltunk – fűzte hozzá Császárné Elek Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!