európai mobilitási hét

2017.09.19. 19:29

Rendőr járt a pápai Szivárvány óvodában

Szeptember 16. és 22. között tartják az európai mobilitási hetet. Ennek keretében a Pápai Rendőrkapitányság is igyekszik minél több korosztályt megszólítani, és elsősorban a biztonságos gyalogos, illetve kerékpáros közlekedésre hívja fel a figyelmet.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója elmondta, a programsorozat első állomása a helyi Erzsébetvárosi nap volt, ahol közlekedési játékokkal várták a gyermekeket. Ezt követően a Szivárvány óvodától kaptak meghívást, mivel a tavalyi évben már tartottak egy kerékpáros foglalkozást az intézményben.

Fotó: Polgár Bettina

– Idén arra kértek bennünket, hogy az európai mobilitási héten ismét vigyünk az óvodás gyerekeknek valamilyen játékos közlekedési foglalkozást. Úgy gondoltuk, most a gyalogos közlekedés szabályaira helyezzük a hangsúlyt. Az óvoda minden csoportjával láthatósági mellényben tettünk egy rövid sétát az intézmény környékén, mely során megbeszéltük a gyermekekkel az úttesten való átkelés szabályait, illetve néhány, az úton látható közlekedési tábláról is szót ejtettünk – magyarázta Császárné Elek Veronika. Hozzátette, mialatt egy-egy gyermekcsoporttal sétáltak, a többi óvodás különféle közlekedési játékokat próbálhatott ki.

Kovács Helga, a Pápa Városi Óvodák Szivárvány tagóvodájának vezetője kifejtette, mintegy 130 gyermek vett részt a játékos közlekedési foglalkozáson, aminek keretében az óvodások még egy rendőrautóval is megismerkedhettek, és kipróbálhatták a szirénát.

– Mindig örömmel fogadjuk, ha egy olyan különleges hivatású ember, mint egy rendőr beszélget, játszik a gyermekekkel. Az óvodáskorú gyermekek számára a közvetlen tapasztalás olyan tudást ad, ami meg is marad emlékezetükben – hangsúlyozta Kovács Helga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!