Zsaruk kétkeréken

2017.09.23. 08:50

Motoros rendőrök: a biztonság szolgálatában!

Jelentősen segíti a rendőrség munkáját, hogy ezentúl motorkerékpárral is teljesíthetnek szolgálatot, ezt mondta Adamovics László őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Kovács Erika

Motoros rendőrök szolgálatban: a gyorshajtók, valamint a motorkerékpárosok ellenőrzését is így lehet a leghatékonyabban végrehajtani Fotó: Rendőrség

- Még 2000-ben, vezetői döntés alapján többek között a VRK motoros rendőrei más alegységhez kerültek. Ezt sikerült megszűntetni idén azzal, hogy a kapitányság a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól (VMRFK) kapott kettő darab, kevés kilométeres, 900 köbcentis BMW motorkerékpárt, hangsúlyozta az őrnagy. Adamovics László az előzményekről elmondta, 2000 óta nem volt a VRK-nak se motoros járőre se motorkerékpárja, ezt sikerült átlépni tavaly, amikor három balesethelyszínelő vállalta, hogy elvégzi a motoros járőr tanfolyamot, és munkájukon felül vállalják a motoros járőr szolgálatot. Korábban a városi kapitányság rendőrei a VMRFK-tól kölcsön kapott motorokkal szolgáltak, de ezeket kevés óraszámban tudták használni a megyei főkapitányság szolgálati feladatai miatt.

Motoros rendőrök szolgálatban: a gyorshajtók, valamint a motorkerékpárosok ellenőrzését is így lehet a leghatékonyabban végrehajtani Fotó: Rendőrség

-Az, hogy a VRK-nak most már van kettő saját motorja, nagy lehetőséget jelent, mert megkönnyíti a munkát tavasztól őszig! – fogalmazott Adamovics László. Azzal érvelt, hogy a különféle felvonulások, futó-, és kerékpáros versenyek biztosításában ezekkel a járművekkel lehet a leghatékonyabban részt venni az útvonalak biztosításánál. Emellett állítása szerint a főutak ellenőrzését, a dinamikus szabályszegők kiszűrését, a gyorshajtók, valamint a motorkerékpárosok ellenőrzését szintén így lehet a leghatékonyabban végrehajtani. Mindemellett tapasztalataik alapján a Cseszneknél levő 82-es úton, ha motoros rendőr ellenőriz, tőle a kritikát jobban elfogadják a motorosok.

-A motoros szolgálatok a VRK egész területén, így például Csesznektől Öskün és Herenden át egészen Puláig remélhetőleg nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedés fenntartásához! hangsúlyozta Adamovics László őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!