többszörös visszaeső

2018.03.27. 07:40

Robbantással fenyegetett egy szentgáli férfi

Ismét közveszéllyel fenyegetés miatt vonta felelősségre a bíróság a közelmúltban azt a férfit, akit korábban már több alkalommal is elítéltek.

Mátételki András

Fotó: police.hu

A több mint húsz éve rokkantnyugdíjasként élő N. T.-t időnként valamelyik pszichiátriai osztályon kezelték korábban.

A már négy alkalommal büntetett, 50 éves vádlottat 2016 júliusában Dobán gyógyították, ahonnan elengedték úgynevezett adaptációs szabadságra. Ez idő alatt azonban önhibájából túladagolta a gyógyszereit, amitől estére bódult állapotba került. Ekkor felhívta a testvérét és az anyját és azt mondta, hogy felrobbantja a házukat. Tíz perccel később a rendőrségre jelentkezett be telefonon azzal, hogy házakat fog felrobbantani Szentgálon a Táncsics utcában. Mindezt persze szerencsére nem váltotta valóra, viszont a rokonságban éppen elég nagy riadalmat keltett.

A bíróság az antiszociális, személyiségzavaros férfiről megállapította még azt is, hogy kóros alkoholizmus és gyógyszerfüggőség jellemző rá, de ettől még fel kellett ismernie tettének súlyát. Az Ajkai Járásbíróság a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – mint különös visszaesőt – másfél év börtönre ítélte. A döntést helybenhagyta a törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!