Magyar Érdemrend Lovagkeresztje

2017.09.10. 21:19

Magas állami kitüntetést vehetett át Tósoki Imre tihanyi polgármester

Augusztus 20-a alkalmából elismeréseket adott át Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Tósoki Imre, Tihany polgármestere a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át.

Szendi Péter

Tósoki Imre, Tihany polgármestere a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel Fotó: Szendi Péter

Másfél hónappal ezelőtt kaptam egy levelet a Miniszterelnökségtől, melyben arról tájékoztattak, felterjesztettek a kitüntetésre, és választ kértek, hogy elfogadom-e az elismerést - mesélte lapunknak Tósoki Imre, Tihany polgármestere. - Meglepődtem, hogy valaki foglalkozott ez-zel a gondolattal. Ebben az elektronikus levélben arról is tájékoztattak, hogy ha el is fogadom, az még nem jelenti, hogy automatikusan meg is kapom - tette hozzá.

A polgármester megtiszteltetésnek érezte a felterjesztést, és elfogadta a javasla- tot. - Aznap örömmel újságoltam mindezt a feleségemnek, aki nem lepődött meg, hiszen tőle és az egyik kol-léganőmtől kérték el az életrajzomat, mely a laudáció-hoz kellett - újságolta Tósoki Imre.

Tósoki Imre, Tihany polgármestere a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel Fotó: Szendi Péter

Tihany első embere örömmel ment Budapestre, ahol nagyon sok ismerőssel, baráttal találkozott. A Balatonfüredi járás nagyon jól reprezentálta magát az augusztus 17-ei ünnepélyes átadáson, hiszen rajta kívül Huszár Zoltán, Örvényes és Schumacher József,Balatoncsicsó polgármesterének munkáját is elismerték, Tárnoki Richárd, Balatonfüred jegyzője pedig címzetes főjegyzői kitüntetést kapott, amit az országban csak három embernek adtak.

- Azt, hogy megkaphattam az elismerést, egyértelműen az elmúlt tizenegy év sikeres településfejlesztésének tudom be. Az utóbbi időszakban Tihany nagyon sok díjban részesült. Elég, ha csak az Európai Falumegújítási Díjat emelem ki, ezt az elismerést eddig hazánkból egy település sem tudta elnyerni, így joggal lehetünk büszkék. 2014-ben a Közterületi Nívódíj-pályázat első helyezettjei lehettünk. Tavaly Hild-díjat kaptunk, megnyertük a Virágos Magyarországért kitüntetést. Azt, hogy én kaptam ezt az állami elismerést, a csapatmunkának tudhatom be. Köszönöm képviselőtársaimnak, kollégáimnak, barátaimnak és a családomnak a támogatást és a segítséget. Ez a közös, sikeres munka eredménye - hangsúlyozta Tósoki Imre.

Tihany polgármestere szerint minden egyes siker ad az embernek egy kis löketet ahhoz, hogy továbbmenjen a megkezdett úton.

Nem tagadja, hogy olykor ő is kerül hullámvölgybe, mint minden ember, de ilyenkor erőt merít az ilyen jellegű elismerésekből.

Az erőre pedig nagy szükség is lesz, hiszen 2018 egy munkás év lesz Tihany számára. Nagyon sok fejlesztés várható. Márciusban kezdik építeni a sportcsarnokot. A világörökségi várományos helyszínek fejlesztésére Tihany - három beadott pályázatra - előreláthatólag bruttó 720 millió forintot tud megszerezni. Év végén elindítják a civilek háza projektet, mert a művelődési ház egy turisztikai fogadóépület lesz, és az ottani irodákat átköltöztetik a régi pékség épületébe, amely üresen áll a szabadtéri színpad mellett.

- Ide szeretnénk áthelyezni a könyvtárat, a kábeltévét, a TDM- és körzeti megbízotti irodákat. Ráadásul lesz egy levendulalepárló is az épület földszintjén. Szerencsére nyertünk több TOP-os pályázatot, főleg energetikai fejlesztésekre. Hosszú távon pedig a tihanyi révet szeretnénk teljesen rendbe tenni, amely egy nagyon elhanyagolt terület, a hatvanas évektől kezdve ott ugyanis nem történt semmi - ismertette a fejlesztési terveket Tósoki Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában