„Börtön a városért”

2017.11.24. 17:03

Börtön a városért: fogvatartottak dolgoztak a temetőben

„Börtön a városért”, illetve „Városom, Veszprém” program keretében háromoldalú megállapodást írt alá a közös munka folytatásáról Porga Gyula polgármester, Németh Éva ezredes, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet (VMBVI) parancsnoka és Temesvári Balázs, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., vezérigazgatója pénteken egy jóvátételi munka keretében, a veszprémi Szél utcai temetőnél, ahol öt elítélt dolgozott.

Kovács Erika

Németh Éva ezredes, megyei büntetés-végrehajtási parancsnok és Temesvári Balázs vezérigazgató a fogvatartottakkal Veszprémben, a Szél utcai temetőben  Fotó: Kovács Erika

-A fogvatartottak látványa már nem számít különlegesnek a városban, mert évek óta dolgoznak a település szociális, oktatási, egyházi intézményeiben, közterületein, temetőiben, parkjaiban, hangsúlyozta Németh Éva ezredes. Hozzátette, munkájukkal idén megszépült például a kádártai református templom, a Szél utcai izraelita temető, a Csatár-hegy, a Fenyveserdő utcai szociális otthon, az adventi vásár számára is felújítottak több faházat. Az intézetparancsok kiemelte, e munkákat a fogvatartottak önként, díjazás nélkül végzik, kiválasztásuk a biztonsági szempontok maximális figyelembe vételével történik.

Németh Éva ezredes, megyei büntetés-végrehajtási parancsnok és Temesvári Balázs vezérigazgató a fogvatartottakkal Veszprémben, a Szél utcai temetőben Fotó: Kovács Erika

-Nagyon fontos számukra és számunkra, hogy a bűncselekményt elkövetett emberben meglássuk a jót, a jó szándékot és azt az embert, aki büntetése letöltése után vissza akar, és fogadó készség esetén, vissza is tud illeszkedni a társadalomba, ahol jogkövető állampolgárként tud tovább élni, fogalmazott a parancsnok. Idén eddig 10 jóvátételi programot szerveztek, így 29 nap alatt, 99 fogvatartott 432 órányi munkát végzett.

Fotó: Kovács Erika

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója aláhúzta a „Városom, Veszprém” program keretében idén több mint 30 civil szervezettel álltak kapcsolatban, illetve vettek részt önkéntes munkában, mely sokat jelent a település szépítésében. Ehhez a munkához kapcsolódott a VMBVI, a fogvatartottak eredményesen dolgoztak, értéket teremtettek, az emberektől elismerést kaptak, mely a vezérigazgató szerint sikeres visszailleszkedésüket szolgálja majd.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában