Negyvenen jelentkeztek, de csak öten kerülhettek be

2017.11.09. 08:30

Fiatal Veszprém megyei borász sikere

Pálffy Attila borászt is új tagjai közé választotta a Junibor Egyesület. Idén öt új taggal bővült, így már negyvennégy fővel működik a borászok új generációját összefogó Junibor, a Fiatal Borászok Egyesülete.

Sági Ági

Pálffy Attila borászt tagjai közé választotta a Junibor Egyesület Fotó: archív

Az egyesület 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít meghívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. Céljuk egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerá- ciójának szakmai fejlődését biztosítja.

– A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük, és ezáltal egyre jobb, a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk a borfogyasztók ifjú generációjával való kapcsolattartásra – mondta el Hernyák Tomi, a Junibor elnöke.

Pálffy Attila borászt tagjai közé választotta a Junibor Egyesület Fotó: archív

Idén negyvenen jelentkeztek az egyesületbe, és húsz borász mutathatta be borait. Közülük öten válhattak taggá, köztük a Káli-medence fiatal borásza, Pálffy Attila is a tagok közé került.

– Nekem sok barátom és ismerősöm van már bent az egyesületben, és ők biztattak, hogy jelentkezzek. Bár még nem tudom, hogy pontosan milyen feladataim lesznek, de a tagság egyszerre lehetőség és feladat is. A Junibor nyitott, modern gondolkodású társaság, ahol többféle borfilozófia is elfér egymás mellett, a lényeg, hogy a megszületett borok kifogástalanok legyenek – mondta el lapunknak a borász. Az egyesületi tagok elsősorban tapasztalatcserével segítik egymást, de egy borbárhálózaton keresztül boraikat értékesítik is.

– A családunk kétszáz éve él Köveskálon, és mindig foglalkozott borral. Komolyan 1998-ban kezdtük el a gazdálkodást, most tizennyolc hektárt művelünk édesapámmal és a testvéremmel. Van egy borteraszunk, ahol helyben értékesítünk, de boraink

országszerte megtalálhatóak. Mindig próbálunk fejlődni és újítani, célunk, hogy a legmagasabb minőségben tudjuk a termőhelyünket bemutatni. A tagfelvétel valamilyen szinten elismerése is az eddigi munkánknak, bizonyítja, hogy jó úton haladunk – fejezte be Pálffy Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában