ismét egészséges

2017.12.22. 14:53

Egy év után visszatérhet veszprémi iskolájába Dorina

A műtét óta eltelt kétszáz nap, úgyhogy már a védőmaszkot is leveheti a lányom. Ez számára azt jelenti, hogy remélhetőleg már semmilyen fertőzéstől nem kell tartanunk – mondta el Baróti Zoltán, a fél évvel ezelőtt csontvelő-átültetésen átesett Baróti Dorina édesapja, akit a kislány állapotáról kérdeztünk.

Leitner Vera

Dorina januártól ismét visszatér a Dózsa iskola ötödik osztályába, ahová műtétje óta már többször ellátogatott Fotó: Nagy Lajos

 

Az édesapa arról tájékoztatta lapunkat, hogy lánya januártól visszatérhet a Dózsa György Általános Iskola ötödik osztályába, s arról, hogy jelenleg hogy telnek a napjai, örömünkre már maga Dorina számolt be.

Barátok, osztálytársak és szüleik, ismerősök és ismeretlen támogatók fogtak össze, mikor év elején kiderült, az akkor negyedikes, immár ötödikes veszprémi kislány, Baróti Dorina komoly betegséggel küzd, mivel csontvelője nem termeli a vörösvértesteket, s így nincs, ami az oxigént és a szén-dioxidot, illetve a tápanyagot, salakanyagot szállítaná a szervezetében. Ekkor vált világossá, hogy a kislány csontvelő-átültetésre szorul. A műtét június elején sikerrel zárult, s Dorina jobban van, sőt: egy évvel az-után, hogy betegsége miatt el kellett hagynia iskoláját, néhány héten belül ismét osztálytársaival együtt tanulhat.

Dorina januártól ismét visszatér a Dózsa iskola ötödik osztályába, ahová műtétje óta már többször ellátogatott Fotó: Nagy Lajos

- Mikor beteg volt, meg-ígértünk neki mindent, ami a szíve vágya, hogy tartsuk benne a lelket, és mihamarabb felépüljön. Úgy vélem, a pozitív hozzáállása is segített abban, hogy befogadta a szervezete a donort, és javulni kezdett – meséli Baróti Zoltán, Dorina édesapja, aki el-árulta, amint a kislány még jobban lesz, beíratják lovagolni, azt mindig szerette volna megtanulni. Az osztálytársai, mióta a kislány hazakerült, már több alkalommal találkoztak Dorinával.

- Angol, matek, környezet – sorolja Dorina a tantárgyakat, melyeket a legjobban vár, ám hozzáteszi, a pedagógusoknak hála minden tananyag eljutott hozzá, bár a legfontosabb persze a gyógyulás volt. Osztálytársaival telefonon tudta tartani a kapcsolatot, így nem szakadtak meg a barátságok. lv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában