diákok a beteg gyerekekért

2017.12.07. 17:13

„Szeretet”csokit gyűjtöttek a veszprémi gyerekek

Senkit nem kellett győzködni, mert a gyerekekben kialakult egyfajta szociális érzékenység, hiszen már évek óta jótékonykodnak.

Molnár Sándor

Fotó : Molnár Sándor

A Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium diákjai idén is jótékonykodtak. Bogár Andrea tanárnő vezetésével vállalták, hogy csatlakoznak a Mátrix Alapítvány csoki gyűjtő akciójához. Az iskolában egy harmincfős csapatot szerveztek, amelyet osztályonként két-három fő alkotott. Ők segítettek lebonyolítani a gyűjtést és végül a csomagolást.

Fotó : Molnár Sándor

Minden osztály részt vett az akcióban, amelynek eredményeként 400 tábla csokit sikerült összegyűjteni. Ezen felül, a tanulók adományai mellé, a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém Egyesület is felajánlott száz tábla csokoládét. A diák csapat december 7-én dobozolta be az édes küldeményt, amelyet elpostáznak az Alapítvány részére.

Fotó : Molnár Sándor

A „ szeretet”csokikat a kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor osztják ki a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei.

Fotó : Molnár Sándor

A Közgazdasági Szakgimnázium diákjai tavaly és tavalyelőtt is részt vettek jótékonysági akciókban. Gyűjtöttek kutyamenhely támogatására és a nagycsaládosok részére is.

Fotó : Molnár Sándor

– A gyerekek nagyon szívesen csatlakoztak az akcióhoz, nem kellett senkit győzködni, első szóra ugrottak. Látszik, hogy már évek óta csináljuk és ez a készségük, a szociális érzékenységük megvan. Emiatt nagyon büszke vagyok rájuk – mondta el a tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában