megtiszteltetés

2018.01.03. 07:50

Áldozó Tamás MOB-tag lett

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjai közé választották Áldozó Tamást, Pápa polgármesterét, aki ezt nagy megtiszteltetésnek éli meg.

Polgár Tibor

A pápai városvezetőt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) jelölte a bizottságba – tájékoztatott a papa-ma.hu. Mint ismert, Áldozó Tamás a magyarországi önkormányzatok több mint felét tömörítő szövetségben társelnöki pozíciót tölt be, a TÖOSZ pedig két személyt delegálhat a MOB-ba. A javasolt tagokról a szövetség elnöksége dönt, ezút-tal Áldozó Tamás mellett

Schmidt Jenő TÖOSZ-elnök, Tab város polgármestere került még be az olimpiai bizottságba. – Nagy megtiszteltetés ez számomra – fogalmazott a hírrel kapcsolatban Áldozó Tamás.

A Magyar Olimpiai Bizottság 1895-ben alakult meg, Magyarország harmadik legrégebbi ma is működő társadalmi szervezete. A MOB alapítója volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Céljai közé tartozik egyebek mellett az olimpiai mozgalom fejlesztése és védelme, az olimpiai eszme ápolása és népszerűsítése, továbbá hozzájáru-lás a sport sajátos eszközei-vel a fiatal nemzedékek fizikai, szellemi és erkölcsi neveléséhez.

A MOB hatáskörébe tar-tozik például az Olimpiai Játékokon, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert vagy védnöksége alatt álló sportversenyeken részt vevő magyar csapat és küldöttség kialakítása, szervezése, illetve vezetése. Ezen túl számos stratégiai és sportigazgatási feladata is van, valamint az állami sportcélú támogatások, az olimpiai mozgalom, az utánpótlás-nevelés terén szintán vannak kötelezettségei.

A MOB feladata a dopping-ellenes szabályzatok elfogadása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában