újratárgyalják

2018.01.07. 10:00

Hat éve húzódik az ügy: hányan törtek be a tihanyi üdülőbe?

Három betörő közül csak egyet ítélt el a bíróság, társait felmentették. A másodfokú döntés szerint meg kell ismételni a tárgyalást.

Mátételki András

Az ítélet arról szól, hogy a velencei Sz. F., akit több alkalommal elítéltek már lopás miatt, az eljárás során ismeretlenül maradt két társával leutazott Tihanyba még 2011. augusztus 10-én délelőtt. Miután körbejárták a főleg külföldi vendégeket fogadó szállodát, két tettes beugrott a kerítésen, míg az elsőrendű vádlott, Sz. F. a kocsijában várt rájuk. A 37 éves és a 34 éves vádlott az egyik üdülőház ajtaját befeszítette, majd az ott lakó egyik német férfi 94 ezer forintot érő telefonját, valamint a 36 ezer forintra becsült Hugo Boss óráját bedobta az ott talált hátizsákba, majd sietve távoztak. A nyomozás során meglett a drága mobiltelefon, ugyanis azt egyikük el akarta adni.

A sikeren felbuzdulva egy másik házat is feltörtek, ahol egy német férfi távollétében alaposan körbenéztek. Zsákmányuk egy 100 ezer forintot érő telefon, egy digitális fényképezőgép lett, emellett találtak közel 50 ezer forint készpénzt. Az illető kára meghaladta a 164 ezer forintot. Az ő értékei közül semmi nem került elő az eljárás alatt.

Sz. F. a nyomozás során, majd a bírósági tárgyaláson bűnösségére kiterjedő vallomást tett, s megnevezte vádlott-társait. Első alkalommal arról vallott, hogy két társa követte el a betöréses lopást, másodszor viszont már úgy fogalmazott, hogy hárman mentek be a két házba.

Két társa viszont következetesen tagadta, hogy nekik bármi közük is lenne a dologhoz, ők akkor nem jártak Tihanyban, nemhogy az üdülőben.

A Veszprémi Járásbíróság Sz. F.-et a lopásokért, mint többszörös visszaesőt, egy év börtönre ítélte, míg társait felmentette a vádak alól. A törvényszék hatályon kívül helyezte a döntést, ezért majd újratárgyalják a hat évvel ezelőtti ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában