Légi Vezetési és Irányítási Központ

2018.02.28. 17:46

Elismeréseket adtak át a honvédségi csapatünnepen

Szervezetünk egy jól működő, önálló szervezeti kultúrával és kapcsolati rendszerrel rendelkező, itthon és nemzetközileg is elismert katonai szervezetté vált. Központunk erős oldala a szakmaiság és a kreativitás – mondta Szücs József ezredes.

Molnár Sándor

A Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ Csapatünnepe alkalmából rendeztek ünnepi állománygyűlést az Agórában.

Az összejövetelen felolvasták Korom Ferenc, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának levelét. A vezérőrnagy köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a rendezvénynek közösség formáló ereje van, megjeleníti az egyének egy csapatba tartozását, a katonai szervezethez való ragaszkodást, kifejezője a csapatépítés eredményeinek és kiemelt eszköze a katonai hagyományápolásnak. Kitért arra is, hogy az elmúlt évben a Légi Vezetési és Irányítási Központ folyamatosan, magas szakmai színvonalon biztosította nemzeti és NATO műveleti alárendeltségben, Magyarország és Szlovénia légtérvédelmét.

Fotó: Balogh Ákos

Az ünnepségen Szücs József ezredes a Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka adott át elismeréseket. A Honvéd Vezérkar Főnöke, az eredményesen végzett szakmai munkája elismeréseként, MH Emlékérmet adományozott Tömösközy Tamás Kálmán zászlósnak. A beosztásaiban huzamos időn át végzett kiemelkedő munkájáért emléktárgyat vehetett át Pál János százados. Csapatérmét adományoztak Balázs László zászlósnak és Miklós Mónika őrnagynak.

 

Hagyományőrző céllal, 2013-ban alapították meg az „Év embere” díjat, amelyet minden évben ketten vehetnek át. Azok, akik az állomány szerint is szorgalmukkal, kiváló szakmai hozzáértésükkel, emberségükkel és példaértékű hozzáállásukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az Év tisztje díjat Markotánné Cséfai Éva őrnagy kapta, míg az Év altisztjének Domján Károly zászlóst választották a 2017-ben végzett munkája alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában