oktatóprogram

2018.02.14. 20:03

Gyűjtsünk szelektíven: a gyulafirátóti iskola volt az első állomás

Interaktív foglalkozásokon népszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést több iskolában a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) és a programba bevont szervezetek szakemberei.

Marton Attila

A mostani roadshow előzménye egy tavaly indult program, amelyben a társaság a környezetvédelmi és környezettudatos nevelés jegyében szervezett foglalkozásokat a megyeszékhely több iskolájában.

Az oktatóprogramot négy iskolában rendezik meg februárban és márciusban pályázati forrásból. A roadshow első állomása szerdán a gyulafirátóti Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola volt. A bemutató keretén belül a diákok és a pedagógusok megismerkedhettek például a hulladék fogalmával, a szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással is.

A Gyulaffy iskola alsó tagozatos tanulói a szelektív hulladékgyűjtésről is hasznos információkat szerezhettek Fotó: Penovác Károly

A gyerekek az egyes állomásokon végigkísérhették egy termék útját az előállítástól a csomagoláson át a helyi piacon történő értékesítésig. Az ismeretszerzést interaktív játékokkal tették kézzelfoghatóvá és életszerűvé a szervezők, hogy azokat a mindennapokban is hasznosítani tudják a diákok.

A szemléletformáló foglalkozáson a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (VHK) szakemberei mellett a Verga Zrt. által fenntartott Huber-tus Erdei Iskola, a Zöld Bolt, a Kör Alapítvány Zöld Lak bemutatóközpont és a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület tagjai vettek részt.

A roadshow keretében a következő hetekben a Szilágyi, a Deák és a Cholnoky iskolába látogatnak el a szakemberek. A programra 2,1 millió forintot nyert el a VKSZ Zrt. szociális alapítványa a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában