eredményhirdetés

2018.02.22. 07:15

A matematikaverseny legjobbjait jutalmazták a Deák iskolában

A 23. Bem József matematikaverseny legjobbjait díjazták a veszprémi Deák iskolában tartott eredményhirdetésen.

Juhász-Léhi István

A díjazottak örömmel vették át jutalmukat Fotó: Juhász-Léhi István

A népszerű és nagy múltú matematikaversenyre a megye 14 településének 28 iskolájából összesen 752 diák nevezett, a tanulók 2-8. évfolyam között mérték össze tudásukat.

A díjazottak örömmel vették át jutalmukat Fotó: Juhász-Léhi István

Először a körzeti fordulóban oldották meg a feladatsorokat a megye hat településén (Ajka, Herend, Balatonfüred, Tapolca, Várpalota, Veszprém), majd az eredményeik alapján, kategóriánként a legjobb 30 diák került a megyei döntőbe, amelynek helyszíne a rendező veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola volt, tudtuk meg Horváth Szilárd intézményvezetőtől.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre évfolyamonként az 1-10. helyezett tanulók és a felkészítő pedagógusok kaptak meghívót. A díjátadás előtt az iskola 2. C és 3. A osztályosainak vidám műsorát tekinthették meg a jelenlévők.

A második évfolyamon első helyezett lett Ondró Máté (veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, felkészítő: Gálné Gacsal Erika).

A harmadik évfolyamon első helyen végzett Kolimár Kristóf Pál (veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Harmati Csilla). A negyedikesek között a legjobb Szita Emese (veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Hergovits Judit), az ötödikesek között Csilinkó Eszter (Hriszto Botev Német Nemzetiségű Nyelvoktató Általános Iskola, felkészítő: Tiszttartó Dávid), míg a hatodikosoknál Horváth Lili (veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Horváth Szilárdné). A hetedik évfolyamon az első Fenyő Zoltán lett (nagyvázsonyi Kini-zsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, felkészítő: Rábel Zoltánné), a nyolcadikosoknál pedig Váczy Dorottya (Munkácsy Mihály Német Nemzetiségű Általános Iskola) érdemelte ki a legjobbaknak járó elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában