hagyomány és innováció

2018.02.28. 09:00

Valós problémákat oldottak meg a Pannon Egyetemen

A verseny komoly hagyományokkal rendelkezik, ám ez nem jelenti azt, hogy nincs innováció – nyilatkozta a XVII. Tímár László Tanulmányi Emlékverseny és Esettanulmányi Megoldó Verseny kapcsán Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánja hétfőn a Pannon Egyetemen.

Leitner Vera

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara február 24–26. között rendezte meg a XVII. Tímár László Tanulmányi Emlékverseny és Esettanulmányi Megoldó Versenyt, melynek során tizenhat csapat egy hétvégén át dolgozott különböző esetek megoldásán. A zsűri a Pannon Egyetem oktatóiból, korábban eredményesen versenyző, végzett hallgatókból, meghívott középiskolai tanárokból és a szponzor vállalatok képviselőiből állt össze.

Kovács Zoltán, a kar dékánja a verseny zárónapján, hétfőn tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a rendezvény megszervezése során kiemelt szerepe van az iparral, különböző vállalatokkal történő kapcsolattartásnak, hiszen a megoldandó esetek innen, a való életből érkeznek.

Fotó: Pesthy Márton

– Mindig hívunk vendégcsapatokat is, idén a Miskolci Egyetem, a Debreceni Egyetem, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem, illetve a révkomáromi Selye János Egyetem csapatai képviselték a határon túli gazdasági felsőoktatásnak bizonyos intézményeit. Ennek a kapcsolatépítésen kívül egyfajta összevető szerepe is van, tanulunk egymástól – mondta el Szentes Balázs, a verseny egyik főszervezője. A csapatok eladásra kínált cégek közül választhattak, eldönthették, melyikben látnak fantáziát, majd egy befektetői csoportot képviselő zsűri előtt kellett bemutatniuk az elképzelésüket, hogyan vennék át az adott vállalkozást, s miként fejlesztenék azt tovább.

Fotó: Pesthy Márton

– A korábbi évekhez képest jelentős változás volt, hogy a klasszikus modellt – miszerint felkészülünk valamiből, majd prezentációt készítünk és azt előadjuk – a csapatok meglepetésére idén elvetettük, s azt mondtuk nekik, hogy az egy nagyon valószerű helyzet, hogy a befektető képviselőjével akár egy étteremben találkozhatnak, ahol mindenféle technikai eszköz nélkül, élő szóban kell meggyőzniük a másik felet – fejtette ki a verseny másik főszervezője, Gasparetz András.

Fotó: Pesthy Márton

Az eseteket egy valódi cégadás-vétellel foglalkozó honlap adta, mely a saját választékából választott ki nyolc céget. A szervezők ezeket dolgozták át és anonimizálták, majd kínálták fel a csapatoknak eladásra. A cégek közt vadfeldolgozó, mosoda, vasöntöde, étrendkiegészítők forgalmazásával foglalkozó vállalkozás is akadt, zömében kis- és középvállalkozások adás-vételéről volt szó.

 

A legjobb helyi csapat a Pannon Advice lett, melynek tagjai, Horváth Evelin, Feke Tímea, Völgyi Péter és Maár Tamás egy vasöntödét fejlesztettek volna tovább, a legjobb vendégversenyzőként pedig a Synergie csapat, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem hallgatói végeztek, akik egy nyomdát javasoltak megvásárlásra a befektetőknek. A nyertesek nagyértékű utalványokkal, valamint tréning- és konferenciarészvétellel gazdagodtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában