Jelentős mérföldkő

2018.03.27. 13:53

Együtt pezseg a várossal a Méz Rádió

Jelentős mérföldkő ez minden rádió életében – mondta el Hajas Bálint stratégiai igazgató, aki arról nyilatkozott lapunknak, hogy a Méz Rádió újabb öt évre megkapta az FM 103.1 MHz frekvencia használati jogát.

Leitner Vera

Fotó: Penovác Károly

Magyarországon minden rádió hét évre pályázhatja meg egy adott frekvencia használati jogát, ezt követően lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) újabb öt évre szóló hosszabbítási kérelmet adjanak be. A Méz Rádió 2011-ben kezdte meg a műsorsugárzást, idén júniusban járt volna le az első hét évre szóló engedélye. A hosszabbítási kérelmük pozitív elbírálását követően az NMHH március elején jelentette be, hogy a Méz Rádió számára újabb öt évre biztosított a 103.1 MHz-en történő műsorsugárzás.

– Hét év alatt a Méz Rádió az emberek mindennapjainak részévé vált, ebben pedig nagy szerepet játszik az, hogy helyi rádióként még mindig az egyik leggyorsabb és legpontosabb információforrás vagyunk – mondta el Hajas Bálint, a Méz Rádió stratégiai igazgatója, aki arról is mesélt, hogy sok minden megváltozott a rádió életében az indulás óta, ám mindig azt tartották szem előtt, hogy elsősorban a veszprémi és a környékbeli hallgatók igényeit szolgálják ki.

– A környék egyedüli helyi rádiója vagyunk, így nemcsak a megyeszékhely, hanem a környező települések, eseményeit, is feldolgozzuk hírműsorainkban, programajánlóinkban. Mindezek mellett nagyon fontos, hogy hírt adjunk az országos, vagy a világban történő eseményekről is, ugyanakkor a fókusz elsősorban a térségen marad.

Fotó: Penovác Károly

A stratégiai igazgató beszámolt arról is, hogy az elmúlt időszak fejlesztései közé tartozik egyebek mellett az, hogy a műsorelemeket, valamint a rádió zenei kínálatát még inkább a hallgatók igényeire szabták, illetve felfrissítették a rádió arculatát és honlapját is. Kiemelte az olyan közkedvelt rovatokat, mint például a reggeli műsorban mindennap elhangzó Gólya hozta! amelyben a Veszprémben az elmúlt 24 órában született csecsemőket köszönti a rádió. De népszerű műsornak számít a hétköznap esténként hallható Méz Portré is, amelyben országosan ismert közéleti személyek szólalnak meg a legkülönbözőbb témákban.

Hajas Bálint elmondta, a rádió stúdiójának elhelyezkedése egyben jelképes is, hiszen az, hogy a húszemeletes toronyház tetején a belvárosban található, egyben jelképezi a rádió helyi információszolgáltatásban betöltött kiemelt szerepét is. Ez sok esetben még az útinformáció bemondását is könnyebbé teszi, hiszen a műsorvezetőknek elég csak lepillantani a belvárosra, hogy felmérjék az aktuális állapotot. Kiemelte, hogy az elmúlt fél évben a hallgatói interaktivitás is érezhetően növekedett, folyamatosan érkeznek visszajelzések, üzenetek, ez pedig arra vezethető vissza, hogy a rádió 0-24-ben együtt pezseg Veszprém életével – fogalmazott Hajas Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában