néma kiáltás

2018.03.13. 18:55

Jótékonysági esttel emlékeztek és segítettek Pápán

Néma kiáltás címmel jótékonysági estet rendeztek a 2014-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Tegyi Tibor emlékére, valamint Sándor-Hellebrandt Hunor súlyosan értelmi fogyatékos kisfiú javára.

Polgár Bettina

Sokan szeretnének segíteni

A nemes célt szolgáló eseményt telt házas érdeklődés kísérte a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépületében. A rendezvényre ellátogatókat Áldozó Tamás, Pápa polgármestere, valamint Piller Károly, az est házigazdája köszöntötte. A város vezetője kiemelte, örömteli, hogy ilyen sokan vannak, akik emlékezni, segíteni szeretnének.

Nagybetűs pedagógus volt

A program megnyitója alkalmával Horváth Attilának, a pápai Weöres Sándor Általános Iskola egykori igazgatójának Tegyi Tiborhoz, néhai kollégájához fűződő gondolatait hallhatta a közönség Vadász Krisztina tolmácsolásában. Horváth Attila sorra vette Tegyi Tibor munkásságának fontos állomásait, sikereit. Úgy fogalmazott, Tegyi Tibor munkáját magas színvonalon, a szakmai igényesség maximumán végezte. Már a kezdetektől foglalkoztatta a diákszínjátszás és a város kulturális életének is jelentős szereplőjévé vált. – Igazi nagybetűs pedagógus volt, és amihez nyúlt, azt mindig a csúcsig vezette – emlékezett Horváth Attila.

Garantálták a résztvevők kikapcsolódását

Az est során színpadra léptek a helyi Petőfi Sándor Gimnázium, a Weöres Sándor Általános Iskola és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai, valamint Babos Tibor, Elekes Péter, Katona Izabella és Tegyi Kornél. A résztvevők kikapcsolódását garantálta még az S.K. Társulat, a Syringa együttes, Lendvai Zoltán János, a gördeszkás plébános, továbbá Ekanem Bálint énekes, színész.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A jótékonysági est bevételével a súlyosan értelmi fogyatékos Sándor-Hellebrandt Hunort támogatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában