agytorna

2018.03.09. 11:56

Rejtvényt fejtettek és sakkoztak a nyugdíjasok Zircen

Már el sem lehetne képzelni a naptári tavasz kezdetét a nyugdíjasok sakk és rejtvényfejtő versenye nélkül, melynek immár hagyományosan Zirc volt a házigazdája.

Kelemen Gábor

Fotó: Kelemen Gábor

Életet az Éveknek

A rendezvénynek a Békefi Antal Városi Könyvtár adott helyet. A vendégeket Pék László, a társszervező Zirc Városi Nyugdíjasklub vezetője köszöntötte, tolmácsolva Ottó Péter polgármester üdvözletét, jókívánságait. Külön köszöntötte a főszervező Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesület képviselőit, Paulics István elnököt, Takács József alelnököt és Horváth Magda kulturális felelőst.

Fotó: Kelemen Gábor

A versenyt Paulics István elnök nyitotta meg. Mint mondta, mindig nagy örömmel jönnek Zircre, és kiemelte, hogy ez az első rendezvénye az évben az egyesületnek. Megköszönte a városvezetői üdvözletet, Nőnap alkalmából pedig sok boldogságot kívánt a hölgyeknek. Örömét fejezte ki, hogy a résztvevők között vannak visszatérők és újak, végül nemes vetélkedést kívánt mindenkinek.

Miután Czingler Sándor versenybíró ismertette a szabályokat, a versenyzők három kategóriában, keresztrejtvényben, sakkban és sudokuban mérték össze tudásukat.

Fotó: Kelemen Gábor

Az eredmények

Keresztrejtvény: 1. Preininger Sándorné (Ajka), 2. Madarászné Kajdacsy Ágnes (Balatonfűzfő), 3. Dorner Zoltánné (Ajka). Sudoku: 1. Boa Éva (Balatonfűzfő), 2. Madarászné Kajdacsy Ágnes Balatonfűzfő), 3. Duhán József (Ajka). Sakk: 1. Németh Béla (Ajka), 2. Kósa Ernő (Bakonyszentlászló).

Fotó: Kelemen Gábor

Minden helyezett oklevelet vehetett át a szervezőktől, a sakkozók éremdíjazásban is részesültek, a keresztrejtvényfejtő verseny győztese a Zirc Városi Nyugdíjasklub felajánlásaként egy festménnyel is gazdagodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában