több mint ezer muskátlit ültettek

2018.05.03. 07:00

Hamarosan új funkciót kaphat Pápa főtere

Többek között muskátlival és petúniával tették színesebbé a Fő teret a városgondnokság munkatársai.

Polgár Bettina

A városgondnokság munkatársai a Fő téri virágágyásokat is szebbé tették Fotó: Polgár Bettina/napló

Megtudtuk, a virágos belvárosi környezet hamarosan újabb funkciót is kaphat: piacnak adhat otthont a Nagytemplom környéke a későbbiekben.

Több mint ezer muskátlit ültettek el

Bakó István, a városgondnokság vezetője kifejtette, első körben több mint ezer muskátlit ültettek el a játszótér felőli oldalon, illetve a levendulaszigetek környékén. Mint mondta, következő lépésként átellenben tették szebbé a Fő téri virágágyásokat, és beüzemelték a szökőkutakat is. Emellett a tavalyi évben nagy sikert aratott virágoszlopok idén sem hiányozhatnak: a hat darab oszlopba egyenként több mint száz tő petúniát ültettek. – A virágokat rend-szeresen öntözzük a reggeli órákban. Örömhír, hogy eddig a tavalyinál lényegesen kevesebb növényt loptak el a Fő térről – tette hozzá Bakó István.

A városgondnokság munkatársai a Fő téri virágágyásokat is szebbé tették Fotó: Polgár Bettina/napló

Péntek Árpád, a városrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, a hosszan elhúzódó tél után végre ki lehetett jönni a szabadba, hogy megcsodáljuk, milyen munkát végeztek a városgondnokság munkatársai. Rámutatott, ezzel kapcsolatban több pozitív visszajelzés is érkezett, a pápaiak örülnek, hogy a Fő tér virágosabb képet mutat.

A pápai piac munkaterületté alakul

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte, az elmúlt években tudatos munka kezdődött meg a város virágosítása, a zöldterületek rendezése terén. Ez a belváros irányából haladt a külső területek felé. Mint mondta, világos a különbség a Fő tér korábbi és jelenlegi állapota között. – A kérdés lényege abban állt, kiknek építjük a teret? Vagy az autóknak, és akkor egy óriási parkoló közepén áll a Nagytemplom, vagy pedig lehetőséget biztosítunk az embereknek arra, hogy ők használják ezt a teret. Az összes európai tendencia is az utóbbi irányba mutat – magyarázta Áldozó Tamás.

A város vezetője ismertette, az elkövetkezendő időszakban felújítás miatt a pápai piac munkaterületté alakul. A legutóbbi egyeztetések során pedig felmerült annak a lehetősége, hogy erre az időre a piacot ne a várkerti parkolóba helyezzék át, hanem sokkal méltóbb, alkalmasabb helye lenne a Fő téren. – Nem szabad elfelejteni, hogy a pápai Fő tér korábban vásártérként is funkcionált. Úgy látjuk, ebben nagy lehetőségek rejlenek a későbbiekre nézve – tette hozzá Áldozó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában