Friss, szakmai lendülettel folyik a munka 45 év után is

2018.05.28. 16:00

Jubileumi gálát tartott a Szilágyi Táncegyüttes

Egy negyvenöt éves táncegyüttes születésnapján fontos, hogy megköszönjük a hűséget, mondta el köszöntőjében Porga Gyula polgármester a Szilágyi Táncegyüttes negyvenöt éves fennállását ünneplő gálaműsoron szombaton.

Leitner Vera

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idén ünnepli alapításának negyvenötödik évfordulóját a Szilágyi Táncegyüttes, a jeles alkalomból vasárnap délután szerveztek jubileumi gálát az Agóra Veszprém VMK-ban. A jóhangulatú gála élőzenei kíséretről Samu Zoltán és zenekara gondoskodott, a műsoron a Szilágyi Táncegyüttes minden korcsoportja bemutatkozott.

– Ha saját életét valaki végiggondolja, negyvenöt év borzasztó hosszú idő. Egy város életében, főleg egy ezeréves város esetében lehet, hogy ez egy nyúlfarknyi időnek tűnik, de ha igazán belegondolunk, hogy negyvenöt esztendő alatt csak ebben a városban mennyi minden történt, látjuk, hogy mennyi kezdeményezés halt el, mennyi intézmény szűnt meg. A Szilágyi iskolában negyvenöt évvel ezelőtt valami létrejött, s nem tudom, hogy az alapítók szándéka mi volt, gondoltak-e arra, hogy negyvenöt, ötven, hatvan év múlva nemcsak hogy működni, de virágozni fog az, amit ők valamikor kitaláltak – fogalmazott az esemény megnyitóján Porga Gyula polgármester. – Amiről néha elfeledkezünk, hogy van egy olyan emberi sajátosság, hogy hűség. Azt gondolom, hogy egy negyvenöt éves táncegyüttes születésnapján fontos, hogy ezt a hűséget megköszönjük.

 

Nagy Marianna, a Szilágyi iskola alapfokú művészeti intézményegységének vezetője az esemény megnyitóján elmondta, mikor Kiss Jánosné Joli néni az 1972–73-as tanévben tizenkét lánnyal megalapította a néptánccsoportot, valószínűleg nem gondolta, hogy a 2017–18-as tanévet kétszázötven taggal, több, a megyében működő néptáncos szakemberrel együttműködve, és friss, folyamatosan megújuló szakmai lendülettel éli meg az egyre gyarapodó együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában