meghosszabbítanák a turistautat is

2018.05.07. 16:00

Viharjelzőre várnak Balatonedericsen

Rövidesen befejeződik a művelődési ház mosdóhelyiségeinek felújítása, amelyet követően kulturáltabb körülmények mellett szervezhet programokat a házba a település.

Tóth B. Zsuzsa

A balatonedericsi strandon elkel a viharjelző Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Balatonedericsi Sport Club szintén fejlődik támogatással, amelyhez az önerő is biztosított, illetve az éves működéshez a 1,5 milliós támogatás ugyancsak adott az önkormányzattól.

A balatonedericsi strandon elkel a viharjelző Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

A strandra már a tavalyi évben is kértek vízről látható viharjelzőt, az igényt a katasztrófavédelem is támogatta. A strand előtti öbölből ugyanis nem lehet látni a balatoni viharjelző rendszert, ezért a strandfelújítás során már elhelyeztették azt a csövet, amelyben elvezethető a viharjelző üzemeltetéséhez szükséges kábel. A település vezetése reményei szerint a tavasz folyamán sikerül ez ügyben is előrelépniük.

Az Újhegyi út javítása még áprilisban elkezdődhet, és a belterülettel határos területek vízvédelmére beadott pályázat is sikeres volt. Mintegy 75 milliós, százszázalékos támogatottságú a pályázat, annak köszönhetően elkészülhet a vízvédelem.

A testvértelepülési találkozóra beadott pályázat viszont forráshiány miatt elutasításra került.

Az önkormányzat Leader pályázatot ad be, amely turistaút meghosszabbítását célozza a Kő-orrától Nemesvitán át a Balatonig. A pályázat a három település, Lesencefalu, Nemesvita, Balatonederics település közös tervei alapján fogalmazódott meg a turizmus fellendítése érdekében. Továbbá egyeztetések folynak a zsidó temető felújítására beadható pályázat kapcsán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában