Bonis Bona

2018.06.19. 14:00

A nemzet javát szolgálja a zirci tanárnő

Kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseképpen „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat vehetett át Gurobi Bernadett, a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola zirci tagintézmények művészeti vezetője.

Kelemen Gábor

Gurobi Bernadett a Bonis Bona díjjal munkavégzésének helyén, az általános iskola „F” épületében. Háttérben a színes világ, amelyet a tanítványaival együtt megteremt

A kitüntetést Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár adta át a zirci tanárnőnek a Budapesti Vigadóban megrendezett Országos Tehetséggálán. „Minden tehetség a nemzet javát szolgálja, ezért az az ország, amely felismeri és segíti tehetségeit, erős tud lenni” – mondta a parlamenti államtitkár ünnepi beszédében. „A díjazottak a legjobbak a tehetségek felismerésében, hiszen képesek meglátni valakiben a szikrát és fáradhatatlan munkával segíteni a kibontakozását” – méltatta az elismerésben részesülőket.

A Bonis Bona díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket. A badacsonytomaji székhelyű Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola 2016-ban már kiérdemelte ezt a díjat, melyet akkor Baranyai Zoltánné igazgatónő vett át.

Gurobi Bernadett a Bonis Bona díjjal munkavégzésének helyén, az általános iskola „F” épületében. Háttérben a színes világ, amelyet a tanítványaival együtt megteremt

Gurobi Bernadettet az utóbbi öt évben a tanítványokkal elért országos és régiós helyezések miatt találták érdemesnek a díjra. A pályázatokon, versenyeken rendre kiemelkedően szerepelnek a növendékek, dicsérő oklevelek, országos első helyezések, különdíjak hosszú sora árulkodik a műhelymunka minőségéről.

A zirci tanárnő az elmúlt évek legfontosabb eredményének egy jó gyerekcsapat kialakulását tartja, akik nemcsak szeretik a képző- és iparművészetet, de bármely területen szívesen vállalnak kihívásokat, és erre nem sajnálják akár még a szabad idejüket sem feláldozni. Munkája során mindig is arra törekedett, hogy az iskolai elvárások mellett a művészeti képzés kikapcsolódást, megnyugvást, jókedvet hozzon a gyerekek életébe.

A kitüntetésben részesülő pedagógus személyisége révén is nagy népszerűségnek örvend a gyerekek, szülők, kollégák körében egyaránt, rengeteg gratulációt kapott Zircen, szeretik őt és elismerik eddigi munkásságát, s erre nem csak a most kapott díj szolgáltatja az okot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában