helyi termékekkel

2018.06.25. 07:00

A termelők, a lakosok és a turisták igényeit szolgálja a révfülöpi piac

Régi igény valósult meg a termelői piac nyitásával a hétvégén a nagyközségben, a kemping melletti területen.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán szerint Révfülöp jól sáfárkodik a lehetőségeivel Fotó: Herceg Zoltán

A szombati nyitóünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztés lehetősége azt jelenti, hogy a megyei vezetők olyan konstrukciókat kerestek, amelyekkel a kisebb településeket fejleszthetik.

Fenyvesi Zoltán szerint Révfülöp jól sáfárkodik a lehetőségeivel Fotó: Herceg Zoltán

- Azok sok esetben nem tudják vállalni az önrészt, ezért alakítottuk a százszázalékos támogatottságú pályázatot, hogy ne kelljen önrészt és akár pályázatírót se biztosítaniuk a községeknek. A megyében 46 milliárd forintot tudtunk adni a településeknek céljaik megvalósítására, de ahhoz, hogy ilyen szép legyen a végeredmény, a község is kellett. Hiszen szükség volt a parkolókra, a parkosításra is. A piac biztosítja a helyben lakóknak a friss áruhoz való jutást, a termelőknek, hogy értékesítsék áruikat, és a turisták örömét is szolgálja. Örülök, hogy néhány héten belül a szabadtéri színpad fejlesztésének átadására gyűlhetünk majd össze, ez azt bizonyítja, hogy Révfülöp jól sáfárkodik a lehetőségekkel – mondta Fenyvesi Zoltán.

Kondor Géza polgármester beszédében szólt a piac történetéről, és megerősítette, hogy sokan régóta várták már ezt a pillanatot. Üdvözölte a balatonboglári vendégeket, akik az Aranyhíd fesztiválra érkeztek e napra a nagyközségbe.

- Több mint hetvenmilliós pályázati támogatással valósult meg a piac kivitelezése, sokaknak köszönhetően. Remek volt maga az ötlet, és a helyszínnél se találhattunk volna jobbat. A piac a nyaralóövezetet összeköti a kikötővel, a kempinggel, bizonyára sok helyi termék talál itt majd gazdára – mondta Kondor Géza. Az ünnepségen a Sforzato Brass Quartett működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában