Megújult strandok

2018.06.22. 14:00

Komfortosabbak és szebbek lettek a balatoni fürdőhelyek

Pályázati forrásból újultak meg a település strandjai az idegenforgalmi szezon kezdetére.

Marton Attila

A Wesselényi strandon vízimentő-torony is épült Fotó: Pesthy Márton/Napló

Először a kisebb értékű eszközöket szerezték be

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, az önkormányzat közel 110 millió forintot nyert el tavaly a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. pályázatán a strandok felújítására. A munkálatokat tavaly elkezdték, majd az elhúzódó tél után tavasszal folytatták. Először a kisebb értékű eszközöket szerezték be, majd a projekt második szakaszában, hosszabb előkészítés után valósultak meg az építési beruházások. A fejlesztések elsősorban a meglévő műszaki állapot és a szolgáltatási színvonal javítását célozták, mondta Zana András, az önkormányzat településfejlesztési osztályának vezetője. A Wesselényi strandot mintegy 38 millió forintból korszerűsítették. Több helyen térkő burkolatot helyeztek el. Új jegykiadó automatát szereltek fel, és figyelőtornyot telepítettek a vízi mentőknek. Kicserélték a strandlépcsőket, és vizesblokkokat is felújítottak. Új szemeteseket és szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki, valamint a homokos partnál napvitorlákat szereltek fel. Felújították a fő-épületet és az úszóstéget, valamint új, napelemes kandelábereket és kamerákat helyeztek ki.

A Wesselényi strandon vízimentő-torony is épült Fotó: Pesthy Márton/Napló

Korszerűsítették a kabinsort

A Budatavai strand fejlesztésére 28,4 millió forintot fordítottak. A támogatásból korszerűsítették a vizesblokkokat, térvilágítást és térfigyelő kamerarendszert építettek ki. Felújították a homokos sportpályát, mobil fa napozóstéget és vízi teraszt telepítettek. Emellett mobil fitneszeszközöket szereztek be, és javítottak a hulladékgyűjtési lehetőségeken. A káptalanfüredi nagy és kis strandon közel 41 millió forintból hajtottak végre beruházásokat. Korszerűsítették a kabinsort, megerősítették a partvédő művet. Új kerítést építettek, és cserélték a járdaburkolatot. Vizesblokkokat újítottak fel és napkollektort telepítettek. Megújították a homokos sportpályát, és fitneszeszközöket telepítettek. Korszerűsítették a kültéri zuhanyzókat, a játszóterek fölé napvitorlát helyeztek ki, és kicserélték a strandlépcsőket.

Az önkormányzat saját forrásból további épületfelújítási és zöldfelület-rendezési munkákat végzett a strandokon, és az üzemeltetéséhez szükséges gépeket szerzett be mintegy 20 millió forint értékben, tette hozzá Zana András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában