veszprém

2018.07.26. 08:51

45 éves kórusdíjas dallal köszöntötték találkozójukat

Rendhagyó idegenvezetéssel és iskolaépület látogatással köszöntötték jubileumi érettségi találkozójukat a veszprémi egykori Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola 4.d. osztályos öregdiákjai.

Jákoi Bernadett

Az 1973-ban végzett lányosztály az idei találkozót a már üresen álló egykori KÖZGÁZ (köztudatban korábban a piarista gimnázium és azt követően a várbéli Lovassy László Gimnázium) régi épületében tartották meg. Az osztálytalálkozó szervezőjének, Szeivolt Erzsébetnek köszönhetően kinyílt a ma már üresen, szigorú őrzés alatt álló, nagy múltú iskolaépület kapuja. Végigjárták a tantermeket, a saját osztálytermükben, -ami ma már csak egy ősi falakkal, de páratlan panorámával rendelkező első emeleti üres tanterem- megkopott kilincsére emlékszalagot kötöttek.

Az egykori 4.d.lányosztály a már üresen álló iskolaépületük dísztermében felelevenítette az egykori színjátszó kör emlékezetes epizódjait

Az énekkaros lányok jóvoltából felcsendült előadásukban az egykori Éneklő Ifjúság című mozgalomban is elhangzott díjnyertes kórusdal, amit bizony legutoljára 45 évvel ezelőtt énekeltek együtt közösen a jeles iskolai kórusban. A csengő hangjuk töltötte be az üres osztálytermet, életet lehelve a több évszázados falak közé. A lányok 1973-ban 39-en érettségiztek, ebből 18 fő vett részt a rendhagyó találkozón. Az ő tanulmányuk négy éve alatt 1970-ben vette fel az iskola az elmúlt éra jeles közgazdászának, Varga Jenőnek a nevét. Az iskolai emlékek felidézése után rendhagyó várbéli sétát tettek helytörténeti kalauzolással, melyen, mint egykori veszprémi diákok közösen idézték fel a séta során az iskolaéletükhöz tartozó várbéli emlékeket. Megköszönték ifjú Szathmáry Árpádnak a mai KÖZGÁZ Szakközépiskola igazgatójának a találkozóra felajánlott jubileumi évkönyveket, amelyet minden jubiláló érettségizett részére adományozott az évforduló alkalmával. A program utolsó részében közös kávézással búcsúztak el egymástól a volt KÖZGÁZ-as öregdiákok, többségük hasonlóan az elmúlt évtizedekhez, ma is aktívan tevékenykedik a város és környékének közigazgatási és kereskedelmi életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában