Feledhetetlen bélyegtábor

2018.07.25. 07:00

Ifjúsági bélyegtábort szerveztek Mártélyon

Élménydús négynapos ifjúsági bélyegtábort szervezett a Hódmezővásárhely mellett elterülő Mártélyon az Internetes Bélyeggyűjtő Egyesület a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének Ifjúságért Szakosztályával együttműködve. A tábornak pápai résztvevői is voltak.

Polgár Tibor

Pápáról a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ifjúsági bélyegszakkörének három bélyeggyűjtője, Kovács Tamás, Tóth Bálint és Tóth Benedek utazott el Mártélyra Somogyi Zoltán szakkörvezető kíséretében. – Az ötödik alkalommal megszervezett bélyegtábort idén is támogatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A szállás a falu központjában lévő erdei iskolában volt, a különféle bélyeges foglakozásoknak, előadásoknak pedig az iskola mellett lévő faluház adott otthont. A tábor bélyegtárlattal kezdődött, mely a jelenlévő gyerekek által hozott kiállítási anyagokból állt össze – nyilatkozta a Naplónak Somogyi Zoltán.

Somogyi Zoltán tanítványaival Fotó: Csányi Viktor

Megtudtuk tőle: a foglalkozások után az adott témához kapcsolódó kérdéseket válaszolhattak meg a gyerekek, a helyes válaszokért bélyegajándékokat kaptak. Emellett például sétáltak a Tisza holtág üdülőkörzetében, míg esténként szalonnasütést tartottak. – Tábortűz melletti ismerkedés és beszélgetés is színesítette a tábort, aminek ideje alatt alkalmi posta működött. Külön emlékbélyegzőt használtak, a táborvezetés pedig emlékívet és személyes bélyeget készített erre az alkalomra. Minden táborozó gyerek és felnőtt kapott ezekből a kiadványokból. Az ifjú filatelisták feledhetetlen négy napot tölthettek el Mártély csodálatos környezetében – fogalmazott Somogyi Zoltán.

A bélyegtáborban a pápaiakon kívül többek között Budapestről, Hódmezővásárhelyről, Debrecenből, Zentáról, Gyömrőből és Zebegényből érkezők is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik