Magukénak érezték a feladatot a helyiek

2018.07.12. 18:00

Ismét Balatonkenese szépítésén fáradoztak

A helyi városvédők közel harminc önkéntese munkálkodott azon, hogy szebbé tegyék a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde udvarát. Az akció sikerességéhez jelképesen negyvenkét helyi vállalkozó járult hozzá.

Leitner Vera

Harminc önkéntes fáradozott azon, hogy a kenesei óvoda és bölcsőde udvara megújuljon Fotó: Nagy Lajos

– Az egyik tagunk a balaton­kenesei Kippkopp Óvoda és Bölcsődében dolgozik, ő hívta fel a figyelmet arra, hogy néhány, az intézmény udvarán található játék, faház meglehetősen rossz állapotban van – számolt be Szabó Tamás, a Balatonkenesei Városvédők elnöke arról, miért döntöttek úgy, hogy újabb nemes ügy mellé állnak. Egy balatonfűzfői asztalos, Novák László – aki tiszteletbeli tagja a kenesei városvédők egyesületének – helyreállította az intézmény udvarán álló játékokat, tárolókat, így szombat délután megkezdődhetett a festés is.

Csaknem harmincan jelentkeztek, hogy szombat délután segítsenek elvégezni a munkát Fotó: Nagy Lajos

– A festék és a további eszközök beszerzése úgy valósult meg, hogy szerettem volna vállalkozókat állítani a kezdeményezés mellé, hogy egy kicsit a helyiek, az itt működő vállalkozók is magukénak érezzék ezt a feladatot.

– Ezért minden általam ismert helyi vállalkozót megkerestem, hogy jelképesen járuljon hozzá a felújítási munkálatokhoz egy vödör festékkel, ecsettel, hígítóval, de volt, aki elemózsiával, frissítővel támogatta az önkéntes városvédők csapatát a munkavégzésben – mondta Szabó Tamás, a Balatonkenesei Városvédők elnöke.

Harminc önkéntes fáradozott azon, hogy a kenesei óvoda és bölcsőde udvara megújuljon Fotó: Nagy Lajos

– Egyéni vállalkozók, nagyobb cégek további kérés nélkül, azonnal igent mondtak a lehetőségre, így összesen negyvenkét helyről érkezett támogatás, hogy valódi társadalmi összefogás keretében érjük el kitűzött célunkat.

A városvédők vezetője lapunknak elmondta, közel harmincan jelentkeztek, hogy szombat délután segítsenek elvégezni a munkát, az önkéntesek valamennyien tagjai a Balatonkenesei Városvédőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában