Fejlődik a település

2018.07.23. 07:00

Jelentős pályázati támogatásokkal gazdagodott Nyirád

Amint az az orvosi rendelő átadási ünnepségén elhangzott, a település az elmúlt két évben jelentős pályázati támogatásokkal gazdagodott.

Tóth B. Zsuzsa

Sok más mellett a község tornacsarnoka is megújul hamarosan

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Közel negyvenmillió forintot nyertek aszfaltozásra, hatmillióból valósul meg a hivatal számítógépes rendszerének cseréje, az új nyilvántartási és adminisztrációs rendszer bevezetése.

Sok más mellett a község tornacsarnoka is megújul hamarosan Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Felújítjuk a művelődési házat, a könyvtárt, civil szervezeti helyiségeket. Ehhez 15 milliót nyertünk, és már épül a bölcsőde, amelyre hetvenmilliót nyertünk, decembertől 12 gyermek járhat a bölcsődénkbe. A KLIK-kel közösen a tornaterem felújítására 71 milliót nyertünk, a beruházás folyamatban van, valamint egy tanterem szintén megújul. napelemeket telepítünk közel 15 millió forintos pályázati támogatással a hivatal fűtése korszerűsítésére. Így az intézmény fenntartási költségei szinte nullára csökkennek, másfél millió forintot takarítunk meg ezzel éves szinten. Több pályázaton konzorciumi partnerként további közel hatvan millió forintot nyertünk bérekre, működési költségekre, kamera rendszerre, fitneszparkra, nyári táboroztatásra, valamint a fiatalok letelepedésének ösztönzésére. A tsz majorhoz vezető kerékpárút kialakításához 54 milliós támogatást remélünk. A nagycsaládosok egyesületével közel ötven milliót nyertünk rendezvényekre, nyári táborra kamera rendszerre fitnesz parkra.

- Összességében 340 millió forintot hoztunk ide a kolléganőimmel két év alatt. Ennyi pénz soha nem érkezett korábban Nyirádra – szögezte le a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában