Balatonfűzfő

2018.07.20. 17:22

Jó helyre került a megyebálon összegyűlt adomány

Átadták az erdélyi Petrozsény kápolnájának felújításához a megyebálon összegyűlt több százezer forintos adományt pénteken.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az adományátadást a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós körútról szóló tájékoztatón tartották Balatonfűzfőn. A megyei önkormányzat, valamint a Mediaworks Hungary Zrt. és napilapja, a Napló közös februári megyebálján a tombolajegyekből befolyt bevételt a megyei önkormányzat kiegészítette, így összesen négyszázezer forint gyűlt össze Várpalota romániai testvérvárosa, Petrozsény település Jézus Szíve kápolnájának felújítására. Az adományt Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, Néző László, a Napló főszerkesztője és Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke adták át Szász János petrozsényi plébánosnak.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Böjte Csaba ferences szerzetes és a Magyar Örökség-díjas marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar ötnapos látogatásra érkezett Veszprém megyébe szerdán. Böjte Csaba felidézte, a missziós körút azzal a céllal indult, hogy szovátai kulturális központjuk felépítésére, berendezésére gyűjtsenek támogatást. Hozzátette, az évek alatt „imádságból és énekből” elkészült az épület. Marton Béla balatonfűzfői polgármester elmondta, először látja vendégül a település a gyermekkórust.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A jó ügyért összefogott a közösség, önkéntesek segítenek a szállásadásban és a gyermekek vendéglátásában. Laposa Norbert balatonfűzfői plébános kiemelte, Böjte Csaba missziós tevékenységével segíti a helyi egyházközséget. Vera nővér, a gyermekkórus vezetője arról beszélt, a fiataloknak az egyik legfontosabb program minden évben a balatoni kirándulás.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ötvenfős gyermekkar szerda este érkezett Balatonfűzfőre, csütörtökön Böjte Csaba a Koloska-völgyben celebrált misét. Pénteken délelőtt a balatonfűzfői bobpályán kapcsolódhattak ki a vállalkozás jóvoltából a gyerekek, majd Keszey János polgármester köszöntötte a csoportot Balatonalmádiban. A délutáni programban strandolás és fagyizás szerepelt, kora este a Hungarikum Fesztivál megnyitóján adott műsort a kórus, majd Böjte Csaba celebrált szentmisét a zenepavilonnál. Szombaton Székesfehérvárra látogatott a csoport, majd vasárnap tíz órától Böjte Csaba mutat be szabadtéri szentmisét Laposa Norbert koncelebrálásával a romtemplomnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában