íjászat

2018.08.16. 14:00

A Thury csapat Várpalota után Olaszországot is meghódította

Oláh Tibor kiváló teljesítményének köszönhetően Várpalota csapata nyerte az olaszországi Grottazzolinában rendezett történelmi íjászversenyt.

Szabó Péter Dániel

Oláh Tibor, azaz Thury kapitány remekelt az olaszországi íjászver- senyen Fotó: Giorni di Azzolino

Olaszországba látogattak

Augusztus elején az olaszországi testvérvárosban, Grottazzolinában tett látogatást Várpalota képviseletében a Campanari-Talabér Márta polgármester vezette delegáció.

Oláh Tibor, azaz Thury kapitány remekelt az olaszországi íjászver- senyen Fotó: Giorni di Azzolino

A program részeként a magyar települést képviselő hagyományőrzők, Csővári Zsófia Réka, a Thury-Vár Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Diadal napja történelmi várjátékon minden évben Thury kapitányt megszemélyesítő Oláh Tibor korhű ruhában részt vett a Giorni di Azzolino (Azzolin napok) történelmi fesztiválon rendezett látványos felvonuláson, amelyen a házigazdák mellett többek között Este és Ferrara hagyományőrzői is ott voltak. Az impozáns középkori óvárossal rendelkező kistelepülésen estéről estére látványos programokat tartottak, volt többek között lovagi torna és zenés bemutató is.

Több tartományból érkeztek

A hagyományoknak megfelelően történelmi íjászversenyt is rendeztek, amelyet Oláh Tibor vezetésével Várpalota csapata nyert meg, legyőzve az Olaszország több tartományából érkező íjászokat.

Az Azzolin napok részeként nemesi vacsorát is rendeztek Grottazzolina főterén. Ennek keretében a négy meghívott a város – Grottazzolina, Este, Ferrara és Várpalota címere előtt a színpadon fogyasztották el ízletes vacsorájukat a hagyományőrzők, közben pedig sorra vonultak eléjük a táncosok, mutatványosok és harcosok.

A hagyományőrzés mellett természetesen a testvérvárosi kapcsolatok továbbfejlesztése volt az utazás célja – tudtuk meg Borbásné Gazdag Gabriella nemzetközi kapcsolatokért felelős referenstől. Campa­nari-Talabér Márta polgármester találkozott és egyeztetett a városházán Farina Remolával, Grottazzolina polgármesterével, aki újfent hangsúlyozta: kiemelten fontosnak tartja a két település kapcsolatának fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában