Hisznek a fejlődésben és az összefogásban

2018.08.02. 07:00

Harmadik születésnapját ünnepelte a tótvázsonyi Janka Tanya

A lehetőség minden ember számára adott. Fontos, hogy elgondolkodjunk arról, hogy igenis vannak lehetőségeink az életben és fejlődhetünk közösen, csapatban. Csak élni kell ezekkel a lehetőségekkel.

Molnár Sándor

A hagyományoknak megfelelően a Janka Tanya munkatársai elültettek egy gyümölcsfát az udvaron

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Kellemes napsütés, szépen feldíszített udvar, finom sütemények és vidáman beszélgető emberek csoportjai fogadták kedden délután a Janka Tanyára érkezőket. Az aktív korú, autista spektrumzavarral élő, értelmi fogyatékos személyeket foglalkoztató, nonprofit szervezet a harmadik születésnapját ünnepelte.

A hagyományoknak megfelelően a Janka Tanya munkatársai elültettek egy gyümölcsfát az udvaron Fotó: Molnár Sándor/Napló

A jó hangulatú zsúrra a dolgozókat, családtagjaikat és barátaikat várták, illetve azokat, akik bármilyen formában támogatják a célcsoportot. Mindazokat, akik hisznek a lehetőségekben, a fejlődésben és az összefogásban.

Most is, mint minden évben, az ünnepség a már hagyományos faültetéssel kezdődött. A Janka Tanya munkatársai elültettek egy szilvafát a szépen gondozott udvaron. A tanyán foglalkoztatottak nagyon várták a születésnapi rendezvényt, számukra ez egy nagyon izgalmas élmény. A 12 munkatárs zöme részt vett a zsúron, de volt, aki csak lélekben tarthatott a társaival, mert fizikálisan nem bírná a sok ingert.

A programot a fiatalok kívánságai alapján állította össze a tanya két vezetője, Janneke Brinks és Bárányos Katalin. A zsúron fellépő Csüllög Edina népdalénekes megénekeltette a jelenlévőket, míg a Tabajdról érkező Túró Rudi Tánccsoport meg is mozgatta őket. A családias hangulatú rendezvény kiváló alkalmat adott a találkozásra és beszélgetésre az együttműködő szervezetekkel is.

– A Janka Tanya egy lehetőség mindannyiunknak a fejlődésre. Fontos, hogy elgondolkodjunk arról, hogy igenis vannak lehetőségeink az életben és fejlődhetünk közösen, csapatban – fogalmazott az egyik házigazda, Bárányos Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában