tizenöt helyszínen

2018.08.02. 07:00

Megújulnak a megyeszékhely intézményei

Felújítási és karbantartási munkálatokat végeznek a város intézményeiben. A munkákra idén közel hatvanmillió forintot különített el a közgyűlés a város költségvetésében – mondta Némedi Lajos alpolgármester.

Marton Attila

A Hóvirág Bölcsődében felújítják az előteret és a vizesblokk helyiségét – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Némedi Lajos (jobbra)

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Június végétől az ősz második feléig közel tizenöt helyszínen – leggyakrabban bölcsődékben, óvodákban, továbbá kulturális intézményekben – végzik el a szükséges felújítási, karbantartási munkákat a szakemberek. Az alpolgármester hozzátette, jellemzően nyílászárók, hidegburkolatok és közművek cseréjét hajtják végre. Némedi Lajos reményét fejezte ki, hogy augusztus végéig befejeződnek a felújítások.

A Hóvirág Bölcsődében felújítják az előteret és a vizesblokk helyiségét – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Némedi Lajos (jobbra) Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Vadvirág óvodában nyílászárót cserélnek, a Bóbita óvodában kicserélik a műpadlót, míg a Ringató óvoda Erdei tagóvodájában felújítják az egyik pavilon gyermekmosdóját, a Kuckó tagóvoda több helyiségében kicserélik az ablakot. A Csillag Úti Körzeti Óvodában két vizesblokkot és öltözőt újítanak fel mintegy 8,2 millió forintból, míg a Vac­kor Bölcsődében több helyen megújulnak a burkolatok. A legnagyobb összegű – mintegy bruttó 11 millió forint értékű – beruházást a Hóvirág Bölcsődében hajtják végre: az egyik pavilonban cserélik a szennyvízcsatorna-rendszert és felújítják a fürdőszobát.

A megyei könyvtárban 4,5 millió forintból több felújítást is elvégeznek: bádogosmunkákat, javítják a csapadékvíz-átemelő szivattyúkat, a fűtésrendszert és a tűzjelző-mozgásérzékelőt. A szakrendelő fogorvosi rendelőiben a napokban készült el új álmennyezet. A családsegítőben felújítják a fűtésrendszert, a Csikász Galériában kazánt cserélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában