"de nehéz az iskolatáska"

2018.09.04. 11:30

A veszprémi diákoknak is becsengettek – Mi került a hátizsákba?

Iskolakezdési izgalmakkal indította ezt a hetet Veszprém megye is. A KUTI Papírírószerben körülnéztünk, mi az, ami feltétlenül szükséges a sulihoz?

Horváth Virág

Péter szerencsére idejében bevásárolt fiainak

Fotó: Horváth Virág / veol.hu

Korábbi veol.hu-s szavazásunkból is kiderült, hogy a Veszprém megyei szülők nem hagyják az utolsó napra a bevásárlást, ha gyermekük iskolai felszereléseiről van szó. Kuti Róbert és csapata elmondta, hogy hasonló tapasztalataik vannak a vásárlási szokásokat illetően. Már augusztus elejétől megindul az iskolakezdési bevásárlás, ami ugrásszerű forgalmi növekedést is jelent a papírírószerben. A mérhető növekedés kitart egészen szeptember végéig, ugyanis sokan, főleg a felsőbb osztályokba indulóknál, középiskolásoknál tendencia, hogy a tanítás első hetében gyűjtik össze az oktatóik eszközigényét, és ehhez mérten készülnek, vásárolnak. Az egyetemi hallgatók már sokkal inkább szeptember végén kezdenek felkészülni a szemeszterre.

Máté és Patrik nagy örömmel válogattak a felhozatalból
Fotó: Horváth Virág / veol.hu

A tapasztalatok szerint a szülők rábízzák a választást gyermekeikre, ők dönthetik el milyen füzetet, milyen táskát, tollat vegyen nekik a szülők, hiszen az a cél, hogy jó szívvel használja iskolakellékeit. Krenács Péter két fiú gyermeke is önállóan fedezték fel az üzletet, izgatottan mutogatták apjuknak a körzőket, számológépeket. Máté a hetedik osztályt, Patrik pedig a második osztály kezdte el idén ősszel. A két fiú nemigazán érzi még az iskolakezdési nehézségeket, amik a szülőkre terhelődnek, hiszen apjuk már a nyár folyamán bevásárolta az összes iskolakezdéshez szükséges eszközt nélkülük. Természetesen a szülők tisztában vannak az igényekkel, és olyan mintákat választottak gyermekeiknek amik biztosan tetszenek majd nekik. Péterék figyelnek arra, hogy jó minőségű táskát válasszanak gyermekeiknek, fontos, hogy ne fájjon tőle a hátuk, válluk, és akár máshová is felvehessék. A két gyerek iskolai felszerelésének a beszerzése Péterék számára sem könnyű anyagilag, hiába kezdték el idejében a vásárlást, de nagy megkönnyebbülés számára, hogy a tankönyveket nem kell fizetni: „az már elég húzós lenne”. Az iskolakezdési kiadásoknál viszont nem állhatunk meg csak a papírírószereknél, hiszen ebben a korban egy nyár alatt akár több méretet is képesek nőni a gyerekek, ahogy ez Mátéval is történt, így a gardróbot is újra kellett tölteni még az iskola megkezdése előtt.

Péter szerencsére idejében bevásárolt fiainak
Fotó: Horváth Virág / veol.hu

Patrik még nem tudja biztosan segítség nélkül, hogy milyen tanórákra kell számítania a második osztályban, de azt határozottan tudja, hogy a magyarórát várja a leginkább. Máté pedig már a középiskolára készül, nagyon tetszett neki a nyíltnapon, ezért a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakközépiskolában szeretne továbbtanulni.

A KUTI Papírírószer dolgozói szerint ezen az éven a lányoknál az unikornis volt a trendi, szerencsére ilyen dizájnnal az üzletben a radírtól kezdve a füzeten át, akár táskát is lehet kapni. Habár sokkal több felszereléssel kell érkeznie egy most első osztályba induló gyermeknek, mint tíz évvel ezelőtt, a hátizsákok tartják a lépést a változásokkal. Ha a középárkategória, vagy afelett nézelődünk, biztosan strapabíró, jó minőségű táskákat találunk, amik – nem utolsó sorban- óvják gyermekünk hátát is. És, habár lehet, hogy most drágának érezzük, de hosszútávon kifizetődő lehet egy ilyen választás, hiszen ezeket a táskákat akár több évig is hordhatják csemetéink, nincs szükség új vásárlására.

KUTI Papírírószer dolgozói szakértői segítséget nyújtanak vásárlóik számára
Fotó: Horváth Virág / veol.hu

Nézzük az árakat, középárkategóriában néztünk körül:

Füzet, tűzött, A5, vonalas, 32 lap, 1. osztályosoknak, különböző mesefigurák mintáival: 127 Ft minimum 5 darab: 635 Ft

Füzet, tűzött, A5, kockás, 32 lap, 1. osztályosoknak, különböző mesefigurák mintáival: 127 Ft minimum 5 darab: 635 Ft

Füzet, tűzött, A5, hangjegy: 127 Ft

Rajzlap, félfamentes, A4, 120 g/m2: 2286 Ft / 30db rajz órára, 1524 Ft / 20db technika órára

Színes papírok, pontrácsok 1.o. készlet: 120,65 Ft

Grafit ceruza: 260,35 Ft / 12 db

Színes ceruza készlet, háromszögletű, 12 különböző szín: 558,8 Ft / csomag (egy kevés lesz) 1117,6 Ft / 2 csomag

1 db Technokol ragasztó, 12 színű vízfesték/tempera, 2 db vékony és 1 db vastag ecset (2-es, 4-es, 10-es), ecsetes tál, törlőrongy, zsírkréta, 12 színű filctoll és színes ceruza, 1 db fekete tűhegyű filctoll (Tinten pen), gyurma, olló, 1 csomag hurkapálca: 12 422,05 Ft

És amit nem vettünk:

betűtartó (műanyag, nagy zsebes, összehajtható), 1 csomag korong, számoló pálcika, 1. osztályos számjel kártya, játékpénz, kistükör, logikai készlet, óralap, papír mérőszalag, egyenes vonalzó, kéztörlő kendő, műanyag tálca/tányér vagy alátét, pohár, tornazsák a testnevelés felszerelésnek (fehér póló, rövid nadrág/szabadidő alsó, fehér zokni, tornacipő, babzsák), hátizsák, irattartók, írólap stb.

 

Az iskola hétfőn Veszprém megyében is elkezdődött, látszólag felkészülten érkezett kisdiákokkal találkoztunk az iskolákban, a veszprémi tankerület teljes területén 10 678 általános iskolás, valamint 2401 középiskolás diák folytatja tanulmányait szeptember 3-tól a közokta­tásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában