Egy nap a gyárban

2018.09.08. 08:00

Egyetemisták jártak a helyi jégkrémüzemben

A vállalat működésével és szervezeti egységeinek tevékenységével ismerkedtek meg a Pannon Egyetem elsőéves hallgatói a helyi jég­krémgyárban.

Marton Attila

A fiatalok természetesen a jégkrémet is megkóstolhatták a rendezvényen

Fotó: Penovác Károly / Napló

Az orientációs napot másodszor szervezték meg a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK) és a vállalat együttműködésében. Brányi Mária alpolgármester megnyitójában reményét fejezte ki, hogy a hallgatók tanulmányaik befejezése után Veszprémben vagy térségében telepednek le. Soós András gyárigazgató a vállalat történetéről beszélt. Elmondta, Magyarországon három gyárban – Veszprém mellett Röszkén és Nyírbátorban – több mint 1700 munkavállalót foglalkoztatnak.

A fiatalok természetesen a jégkrémet is megkóstolhatták a rendezvényen
Fotó: Penovác Károly / Napló

Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ügyvezető igazgatója méltatta a megyeszékhely kulturális sokszínűségét, és arra biztatta a hallgatókat, hogy a településsel kapcsolatos ötleteikkel, javaslataikkal bátran forduljanak a döntéshozókhoz. Fehérvölgyi Beáta, a GTK dékánja elmondta, az orientációs napon a hallgatók a gyakorlatban is megtapasztalhatták egy összetett vállalati struktúra szervezeteinek működését.

A mintegy hatvan hallgatónak az orientációs napon tíz részleg munkatársai tartottak foglalkozásokat többek között minőségbiztosítási és pénzügyi területen, valamint gyárlátogatáson is részt vehettek a tanulók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában